Följ mig på instagram


Jag är med och tävlar om ett GG schabrak och huva på carlssonpåtaket.se

http://www.avantiafritid.se/

You can be the greatest, you can be the best!

 
 
 
 

Bloggar

Tänkte ge lite tips på bloggar. De här läser jag varje dag.
Några är vänners bloggar, och de andra är nog sånna bloggar som i princp alla hästmänniskor läser ;)Men i alla fall. De är inte skrivna i någon speciell ordning!
 
hopponnys
 
nellieberntsson
 
bergkvistjuliette
 
carlssonpåtaket
 
ztreliin
 
johannagrant
 
ponnysanning
 
maloukastman
 
carolinebågfeldt
 
fridarida
 
Och varför läser jag just de här bloggarna?
 
Jo jag läser dem för att jag tycker att inläggen är bra, mycket fina bilder och läsvärda texter. De är intresanta att läsa helt enkelt. Medans jag läser vissa bara för att veta vad som händer och så, i hästvärlden. Det alla pratar om osv.... 

Det vi fick med oss hem från Hööks

Täcke: Vintertäcke Outdoor Thermo Master 649kr
Halstäcke: Halstäcke Outdoor Thermo Master 299kr
Stallbandage: Stallbandage Equi-Guard 349kr

6 månader och 1 dag♥

Tog en sväng in till Hööks i Norrköping i går. Det blev bland annat et vintertäcke + hals. Två snabb-bandage och benlindor. Snabb-bandagen var till för att värma Silvers ben. Vi vet att han gillar att bita på saker men vi skulle prova endå. Jag kan säga att vi mötes av en trevlig överraskning i morse. Silver hade såklart roat sig med att bita sönder skydden. Det ena var bortom all räddning, det hade han delat i hur många bitar som helst. Det andra hade klarat sig lite bättre.
Han hade slitit av kardborreknäppena och sen slitit sönder skydden. Lite snopet!
Man kan skämta och säga stt han spenderade sin 6 månadersdag hos mig med att slita sönder sina nya skydd.

6 månder och 1 dag
 

Fina flickan<3

Nu har jag haft min lilla flicka i tre veckor!

Idag har vi också testat att lasta och åka bil, det gick faktiskt riktigt bra. Vi åkte bort till kullerstad och red på ridbanan där, det var första gången jag red henne på en ridbana sen provridningen. Vi har tagit det väldigt lugnt nu i början genom att rida ut, så att vi ska lära känna varandra. Det är ju rätt mycket nytt att smälta in. Nya rutiner och så.
Vi red inte så länge kanske 35 min eller något sånt. Hon var lite spänd i början men lugnade ner sig efter en kort stund. Hade inga krav eller förväntningar med i dag. Men det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra. Duktig flicka! <3 Så fin!
// Matilda


Tävling hos carlssonpataket.se

http://www.avantiafritid.se/

Vet inte vad jag ska skriva om!

Kan inte ni skriva några frågor, eller skriva vad jag ska skriva om? 
 

Jag är stolt över att säga att jag har gjort det här själv.

Från att vägra på bommar till 90 cm felfritt, 4 fel i L:a och banor 1m - 110.
Jag glömmer dig aldrig
 
2010:
 
2011:
 

Min stora lilla fölunge.

Min stora lilla fölunge ägnar sig åt karatesparkar när mamma ser på.
Silver verkar ha glömt att han har ont.
Idag var han bara tvungen att skritta några steg för att sen göra en karatespark och galoppera ner till mig i den leriga hagen. Han har så många olika idéer för sig.
Det tråkiga är att han aldrig blir bättre om han inte tar det lugnt och det sista vi vill göra är att sätta honom på boxvila.
Han är så glad och har så mycket livsglädje men han måste verkligen ta det lugnt
 

Fredag, hur mycket bättre kan det bli ?

Fredag, fredag, fredag!
 
Nu äntligen är det helg! Den här veckan har varit sjukt jobbig och tråkig, därav dålig bloggning.
 
I dag har varit en riktig mysfredag. Sov hos Vickan igår tills idag. Vi hade sovmorgon, för det var en halloween dag på skolan i dag. Så alla skulle vara utklädda. Hade tänkt strunta i det, men det blev inte så. Vi slutade 14:00, som vanligt. Men vi hade inga lektioner så det var ju inte direkt jobbigt. När jag kom hem tog jag cykeln ner till stallet och tog in hästarna, och gav dom eftermidagshö. Hästarna vilade i dag, så jag cyklade hem. När jag kom hem åkte vi till linköping, gick på hööks och tittade lite. På vägen hem köpte vi med oss kinamat! Riktigt nice! Sen har vi tittat på X-factor och gustavsson tre trappor. Efter gustavsson tre trappor åkte mamma och jag ner till stallet och kvällsfodrade hästarna. Och nu gör jag inget specielt, är inne på fb och har tråkigt.
 
Jätte tråkigt inlägg, men vet inte vad jag ska skriva om. Kom med förslag nu i massor!!!

Snälla bli bra nu

Just nu känns det som världen bara rasar samman.
Han är inte bättre
Söndags såg han mycket bättre ut, nästan fri från hälta men idag är det nästan värre.
Han är inte "halt" men han markerar. Nu ska vi antagligen åka till veterinären eller en equterapeut eller något sånt. Bara för att få veta
Samtidigt rusar det bilder framför ögonen, kotledsinflammation, hovledsinflammation, hovbensfraktur. Alla möjliga benåkommor.
Jag vill bara att han ska vara frisk och inte ha ont. Jag bryr mig inte ett skit om att jag inte får rida, inte ett skit.
Snälla bli bra nu

Skola skola, prov och läxor........

Suck, är helt slut!
Det har varit dålig uppdatering från mig i dag, jag vet det. Men det har inte funnits någon tid till att blogga i dag.

Skolan tar livet av oss!
Det känns som att allt kommer på en och samma gång! Vi har typ inte haft en ända läxa sen vi började 8:an, och bara tre prov typ. Rätt chill inte så mycket att vara arg på eller så. Men nu har vi inte så många läxor kanske, men rätt många prov att plugga till. Har matte prov i morgon. Känner väll ändå att jag kan det rätt bra men vi får se hur det går. Veckan efter lovet har vi 3 eller 4 prov på dom två första veckorna! Och vad jag kan fatta det som är det inte så farligt då vissa jag känner i Norrköping har hur mycket läxor och prov som helst. Så jag måste plugga lite på lovet för att kunna allt. Hatar att plugga men vill inte får dåligt betyg så det är bara att stå ut.

Men i dag har jag i alla fall ridit Chico och Pirran. Orkar inte skriva mer om det nu, men det gick bra. Nae nu måste jag verkligen sova är as trött.
// Matilda


De ser ur ett annat perspektiv

Hästen ser saker ur helt andra perspektiv än du. Det är ju inte konstigt För hästar är inte människor
Hur mycket vi än tycker om och värnar om våra fyrbenta djur så kommer de aldrig bli som vi. Hästar fryser inte vid 5 grader som vi (om de inte är väldigt tunnhåriga) för hästar har päls. Hästarna ser ingen anledning att vara inne i stallet bara för att de skulle vara lite "finare" än alla andra. Hästhållningen börjar gå lite över styr. Skaderisken är för hög helt enkelt för att de ska få gå ute i hage? Men om det är så stor skaderisk kan ju din häst i alla fall få gå i en plan hage utan lera med i alla fall en hästkompis?

Jag förstår ändå om man inte släpper ut en häst för 20 miljoner i en hage med 20 andra hästar och lera upp till öronen, men är det skillnad på häst som häst? Hästen Bunte kan ju ha lika stor risk att skada sig som Ninja även om han "bara" kostar 10.000?
 
Som sagt är hästar inte människor. De ser saker anorlunda, ur ett annat perspektiv.
Något väldigt bra som en tränare sa till mig en gång:
När din häst skyggar för en sten t.ex. Du vet ju faktiskt inte om det luktar varg där. Du vet inte om det har varit ett monster där.
Det är ju faktiskt så sant så sant. Men vi vet inte. För många är hästen bara "dum".
 
Nu vill jag inte att ni tar detta med taggarna utåt. Det är inget fel på täcken, det är inget fel på hästar för 10 .000 osv. Syftet är att tänka mer ur hästens perspektiv.
 

Forever

Vi vet inte vad vi ska blogga om, mata på med lite förslag tack!

Bloggtorka...

 

Chico 21 oktober 2012


Sjuk -_-

Ligger hemma med världens huvudvärk -_-
Usch, vad livet är underbart ibland. Sk ta mig en alvedon och se om det blir bättre.
Hej så länge!

Helgen som har varit!

Den här helgen har varit sjukt kul! Har varit med Vickan fredag, lördag och söndag. Kul kul, tråkigt någ har helgen gått sjukt fort. Men det gör den ju typ alltid. Men det är bara en vecka kvar tills det är höst lov! En hel veckas ledigt, det är mer en behövligt. Känner att jag inte skulle orkat med en vecka till.
 
I fredags var jag ju hos Vickan och sov där. Jag åkte ner till stallet innan det, och red Pirran och Chico. Chico var väldigt pigg och star och tyckte att det var jätte kul. Vi red ut med en annan tjej i stallet och hennes häst var också jätte pigg. Dom försökte springa om varandra hela tiden typ. Sen red mamma och jag ut tillsammans med Peppar och Pirran. Det var rätt mörkt, men det gick bra.  
 
Lördag. Jag åkte hem från Vickan rätt tidigt och åkte ner till stallet och fixade. Mamma och jag red ut med Pirran och Peppar runt husby. Börjar känna mig mer säker på Pirran nu. Vet lite mer hur hon fungerar och så. Sen red jag Chico. Vi red dressyr och fasen så fin han var! Världens bästa ponny. Jobbade med rätt mycket övergångar och skänkelvikningar. Testade också att länga traven och det gick väldigt bra. Han var fin från början till slut. Och till på köpet red jag barbaka! Trode inte att det skulle gå något vidare så, blev rätt förvånad. Min fina kille!
Mot kvällen kom Vickan till mig. Vi spelade lite spel och hade kul kul, som vi brukar.
 
Söndag. Vickan hade med sig sin kamera så vi gick ut och tog lite höst bilder, i det fina vädret. Så ni kan räkna med att det kommer lite bilder sen. Sen drog vi oss ner till stallet. Vi tog in Chico från hagen och gjorde i ordning honom, och red bort till kullerstas ridbana då våran ligger drängt i vatten.
Han var lite bråkig och ville inte riktigt i början men efter en stund blev han fin. Efter en stund tog vi (Vickan) fram ett räcke, som Vickan som smångom gjorde till en oxer. Chico tyckte att det var latcho lajban och han sög verkligen mot hindret. Han blev väldigt pigg och glad :D Vi hoppade kanske 10 språng eller något sånt, inte så mycket. Vi hoppade inte direkt några höjder, tränade inte på något specielt eller så mer bara för skojs skull. Sista gången vi hoppade oxern låg den kanske på 90 cm max. Det gick riktigt bra faktiskt. Vickan knappade några kort också, som blev jätte fina. 
Efter att Vickan hade åkt hem såg jag på tve och chillade lite. Åt mat och så. Sen mot kvällen åkte mamma och jag ner till stallet, och jag red Pirran. Mamma gick med. Vi red inte så långt bara upp till samhället och tillbaka, bara eftersom att det var rätt mörkt. Det gick väll okej.
Bild från ridlägret.

Don´t you worry child?


Nyheter om Silver

Har sprungit med Silver idag, det är bättre men inte helt bra.
Han går lite ojämt och markerar lite. Men jag skulle inte säga att han är "halt!", mer att han är ojämn.
Precis när jag kom fick han ett litet ryck och hoppade och skuttade i hagen och då syntes det ingenting.
Men det blir skritt vid hand tills  på onsdag och då får vi se, är han inte bra får vi fatta beslut om vi ska åka in till veterinären med honom :(

Världens finaste! ♥


Hej

Hej nu är jag hos Victoria. Har dock väldigt ont i halsen då vi skrattat så mycket! Den här dagen kunde inte varit bättre! Nu ska vi spela kort och snacka om allt och ingenting.

Så ha det gött

// Matilda


:)

Jag tänker inte lägga mig i den senaste debatten i bloggvärlden angånde horsemanship och sånt..
I alla fall har jag gått med pojken i regnet idag. Han tyckte nog det var lite tråkigt...
Vi smörjer med kylgel och han är inte alls lika svullen längre och värmen har gått ner :)
 

What am i suppose to do when the best part of me was always you?


Ser ni vem det är?

Världens sötaste lilla treåring

:`(

Just nu känns allting bara skit
Mitt hjärta är halt

No one make me feel like this!Natti natti

Hej, kör på kvälls bloggning i dag. Hahha
Nae igår var det en jätte lång dag. Red ut i spöregnet på hästarna, sen hade jag glosor att träna på eftersom att vi hade dom till i dag.
Så jag har varit jätte trött och seg i dag. Red bara Pirran i dag, skulle har ridit Chico och Peppar också, men orka helt enkelt inte. Så dom fick ha sin lediga dag idag i stället för i morgon.

Nae nu måste jag sova natti natti på er.

// Matilda


You make me happy

Han var så pigg idag, sådär överdrivet pigg när det verkligens känns som om han kokar över. Det var så himla dåligt väder att jag red dressyr igår och red ut idag istället. Jag red med Ebba och Lisa. Både Mysak och Mars var riktigt pigga de också men silver fullkomligt exploderade och hoppade och skutde av hjärtans lust. Jag blir aldrig rädd när han bockar så där och jag låter honom göra det. Han bockar j uinte högt mest studsar, men han är ju bara lycklig. Så varför skulle jag skälla på honom när han är lycklig?
 
You make me happy

Film från förra veckans hoppträning!

 
Den här gången har vi valt att ta med lite längre klipp, så man ser några av våra misstag.
Vi vet vad vi måste träna på så inga "expert" kommentarer snälla.
Men kommentera annars, vad tycker ni? Lite konstruktiv kritik är bra!
Men inget "Åh du rider som en sopa ... bla bla bla för framåtlutad"
Inga sådana barnsligheter tack!

Vad som än händer!

Hur vi än vänder och var vi än går
Kommer min kärlek till dig vara något som består


För hela världen är du någon men för någon är du hela världen ❤


Nu lite bloggning sen stallet

Nu har jag precis kommit hem från skolan, och ska snart ner till stallet. Och rida med Emma, i regnet. Kan det inte bara vara bra väder eller. Jag menar hur svårt kan det va? Den här dagen kommer bli jätte lång, först stallet och sen hem och göra massa läxor. Suck jag hatar läxor!
 
Men nu måste jag ner till stallet.

Någon?

Någon som skulle vilja fota mig någon dag?
Är i stort behov av nya bilder  :)

Silverado veckoplanering v.42

Silverado veckoplanering v.42
 
Måndag:
Uteritt
Tisdag:
Dressyr
Onsdag:
Dressyrträning för Affi
Torsdag:
Vila (skritt vid hand)
Fredag:
Uteritt
Lördag:
Hoppning
Söndag:
Dressyr / Bommar

Gör ni också veckoplaneringar till era hästar?
Berättra om hur era veckoplaneringar ser ut om ni har några!
När jag gör mina veckoplaneringar brukar jag tänka så att:.
* När har jag träning, vlken slags träning är det?
* En vilodag ska finnas med på schemat
* Han ska helst bara hoppa en gång i veckan, undangtag är  t.ex Christerträningar
* Han måste bara gå i skogen minst en gång i veckan. Bara gå i skogen menar jag inte bara skritta fram utan hela ridpasset.
* Det ska finnas med 2-3 dressyrpass.
 
 
 

Hello, remember me?

Jag är tillbaka Wihie

Nu stallet

Nu dra jag ner till stallet och mockar, rider och så.
Bloggar mer sen.
Alla komenterar vad ni vill läsa om så fixar jag det i ett inlägg i kväll.

Pirran 13 oktober

Igår gick bara Pirran som sagt. Hon var lite envis i början hon ville testa mig lite tror jag, för hon stanade till då och då och vägrade gå, vilket hon inte gjort innan. Men efter en kort stund slutade hon med det, och tyckte att det var jätte roligt. Lilla ponny skrutt. Vi red runt hov och igenom samhället, vilket jag trode skulle kunna vara lite läskigt för henne med brevlådor soptunnor osv...... När det är första gången man går där, men inte då. Det var ingentig hon tittade inte ens, duktig liten ponny. Hon har ju inte varit hos oss så länge än, en vecka exakt i dag. Men hon är redan polare med Chico och Peppar. Chico och Pirran har ju gått ihop inna vi köpte honom visligen men det är ju lite över tre år sen nu. I övrigt var hon pigg och glad i går. Precis som dom andra dagarna.
Vet att jag måste skaffa lite nya bilder på henne, det är lite tråkigt att använda samma bilder hela tiden. Men jag får fixa det så fort jag har tid.

God morgon

Hej nu ska mamma och jag ner till stallet och ge hästarna fruckost och släppa ut dom i hagen.
 
I dag ska alla hästarna ridas, och jag ska träna lite glossor som vi har tills tisdag. Ska kanske in till norrköping en sväng och gå in på hööks och avantia, men vi får se.
 
Nae nu måste jag åka.

Sorry

Dålig uppdatering i dag igen, och det är lika med dålig statistik. Sorry det är verkligen dåligt av mig. Känner att jag inte orkar med någoting mer, är helt slut. Det har varit en lång dag i dag. Fast jag har typ inte gjort någonting, det låter ju helt sjukt. Men det är så. När jag inte har något att göra blir jag helt seg och död typ.
 
Men i dag har vi i alla fall släppt ihop hästarna. Det gick jätte bra, tur det. Pirran har ju gått i en egen hage bredvid Peppar och Chico, för att dom ska kunna bekanta sig vid varandra innan vi släpper ihop dom. Dom står ju bredvid varandra i stallet också men det ät inte riktigt samma sak. Men det gick som sagt jätte bra! Eftersom att vi ändå var i stallet så mockade mamma och jag boxarna och fixade i stallet, innan vi åkte hem. Sen har jag städat mitt rum också. Det var väll på tiden. Man kunnde knappt se golvet. Ok nu överdrev jag lite men jag har dammat och dammsugat, lite så.
Vid typ 3 halv 4 åkte vi ner till stallet och red Pirran. Det gick bra men skriver mer om det i ett senare inlägg. Mamma sprang med, för hon vill inte att jag ska rida Pirran ensam fören vi känner henne bättre och så. Chico och Peppar har vilat i dag. 
 
Sen har jag väll inte gjort så mycket mer i dag. Har tänkt se en film innan jag ska sova men vet inte vilken, några förslag?
 

Hoppträningen i onsdags!

I onsdags var det ju som sagt hoppträning för Wanja!
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Han var jätte fin hela lektionen. Han sög mot hindren och tyckte det var hur kul som hällst. Vi tränade på lite svåra och knepiga svängar, det gick bra. Det är sånt här som passar Chico och mig, då han inte kan tänka på annat, för det händer något hela tiden. Han måste va med på noterna hela tiden. Och det var han i onsdags. Det känndes som att vi skulle kunnat gjort vad som hällst, och allt bara skulle funka.
Dock gjorde jag några ryttar missar men, men. Bland annat lyckaders jag hoppa ett hinder åt fel håll, till på köpet en oxer. Vi skulle ha hoppat den åt anndra hållet men jag fatta det som att vi skulle hoppa den åt det hållet ( jag fatta fel). När jag red mot den såg jag att hindret var åt fel håll, men då kunnde jag inte svänga åt sidan för då hade jag ridit över min mamma och två till. Så jag hade inget annat val än att hoppa. Men vi fick ett jätte bra språng och det gick bra. Men jag blir irreterad på mig själv, det skulle kunnat gått illa. Men vad är det man säger man lär sig av sina misstag. Sen hoppa jag före Chico några gånger också. Men det beror på att jag ser avstånden innan honom, och det är ju för att jag börjar bli lång på honom :( Men jag är i alla fall jätte nöjd över honom. Och det gick ju jätte bra enligt mig. Kännslan kunde inte varit bättre. Fick bara ett ända stopp och det var mitt fel. Så det får jag ta på mig. Han kan ju vara lite stoppig i bland så jag är verkligen jätte nöjd. När jag säger hoppa före menar jag inte rammla av bara så att ni vet, ni kommer förstå vad jag menar när ni ser filmen.  
 
Det kommer komma en film också men vet inte riktigt när. Men jag kan lägga upp den här filmen från en Christer träning.
Världens bästa Chico❤

Sjuk:(

Är sjuk så jag är hemma från skolan i dag. Typist att vara sjuk på en fredag! När man har hela helgen framför sig!
 
Vet att jag inte har bloggat alls på dom två sensate dagarna och sorry för det. Men i onsdags hade jag tänkt skriva om hoppträningen men det blev så sent så jag somna i från det. Men ska skriva om den i dag. Och i går sluta jag halv fyra och var inte hemma förän vid halv fem. då bussen inte går fören 4. Och sen direkt ner till stallet.
Hoppas ni fattar. Men har lite att skriva om i helgen så stay with me!
 

My soulmate


Packa, packa och bara packa

Packa , packa packa.  Det är det jag sysslar med.
Vi sticker ju imorgon, så min helg spenderas i skåne i helgen. Jag ska bland annat träffa min kusin som jag inte sett på evigheter,  det ska verkligen bli jättemysigt.
 

Words

There are som many people out there who will tell you that you can´t
What you´ve got to go
Is turn around and say Watch Me

Vad tittar jag på när jag läser en blogg.

* Headern
Headern är det första du ser, en fin och välgjord header drar till sig min blick. Då blir jag sugen på att se mer. Är det dock en slarvig och ful header brukar jag inte kolla vidare. Bloggen kan ju vara jättebra ändå. Men en ful header gör att jag inte blir så sugen på att läsa bloggen.
 
* Inläggen
Inläggen ska vara varierade. Långa och korta , åsiktsinlägg, träningsutvärderingar, utrustning m.m. Alla tycker väl om bilder så många bilder tycker jag om.
Välstavade och välformulerade inlägg. Stavfel är irriterande och stör läsningen. Smileysar tycker jag om men med måtta. Några få är alldeles lagom. Samma sak md att man inte ska skriva för många !!!!!!!!!!!!! eller???????? det ser bara oseriöst ut.

 * Bilder
Bilder, bilder frossa i bilder. Ha mycket varierade bilder från både t.ex hoppträningar, uteritter och även ohästiga bilder. Ha inte för stora bildbomber. 10 , 15 stycken i ett inlägg är max. Ha istället många små bildbomber. Fina "systemkamera" bilder uppskattas. Suddiga och fula bilder går helt bort för mig. Lite mobilbilder kan man stoppa in lite här och där men helst fina bilder av kvalité.
 
* Var dig själv
Våga verkligen var dig själv. Visa vem du är, berätta om dina misslyckanden men också om de bästa stunderna. Det är kul att läsa om en bloggares vardag. Om både otgångar och medgångar. Skriv någon personlig sakibland, jag menar inte att du ska hänga ut hela ditt privatliv på bloggen men smyg in något privat ibland.
 
*Tips och Trix
 
* Skriv på t.ex facebook och dayviews "kika in på bloggen www.vmryttare.blogg.se" det kan göra att man fåpr någon mer läsare
 
* Ha bloggtävlingar. Bloggtävlingar drar mycket läsare. Ha några bloggtävlingar per år. Det behöver inte vara några dyra stora saker alls, kanske ett pannband till exempel.
 
*Tidsinställ inlägg på kvällen till nästa dag så har du några inlägg i fall att du inte skulle hinna blogga. Det här inlägget är till exempel tidsinställt
 
*Skriv interessanta rubriker. Rubriker fångar läsaren. Även om rubriken är svår i bland så försök skriva något intressant som till exempel , "ett inlägg fullt av tankar" "resultat från dagens tävling" o.s.v.
 
* Känns det tugnt att blogga ensam? Skaffa dig en bloggkompis. Det blir fler inlägg och vill ni t.ex ha bloggtävling kan ni dela på kostnaderna.
 
Det var mina åsikter och lite tips. Hoppas ni uppskattade dem!

Träningen idag

Idag var en sådan här jättebra dag verkligen. Han var fin och mjuk men riktigt pigg och framåt. Alla språng blev i princip perfekta och han kom bra hela tiden. Jag kände att han tog tag i det mycket själv och han ville verkligen hoppa. Idag var en sådan dag när det känns som inga hinder är för höga eller svåra. Vi hoppade lite kluriga svängar och avslutade med en lite enklare bana på kanske 70 - 90. Inga höga höjder, men höjden spelar ju ingen roll, eller hur?
 
Jag känner verkligen att han har blivit mycket starkare i kroppen, galoppen har blivit mycket bättre och han börjar verkligen få in bakbenen under sig. sprången är lika bra som vanligt. I vår när han är fint musklad, då kommer vi bli farliga. Det kan jag lova.
 
Jag ska fixa en film, men den kommer när jag kommer hem från Skåne. Nej juste det har jag inte berättat. Jag ska till skåne i helgen Fredag -Söndag. Jag älskar Skåne, Skåne är nog mitt favoritlandskap.

Nu hoppträning


Dagens hoppträningsoutfit

 
Ridstövlar: Tretorn Falsterbo
Ridbyxor: Whitaker
Fleece: Kingsland ( Dok med Sverige flagga på)
Schabrak: Exclusive horse wear

Sanslöst

Det snurrar i huvudet alltså, jag vet inte om det är sant. Över 400 unika igår. Sanslöst. Ni är totalt underbara!
 

Chico 9 oktober ❤

Red Chico först i dag. Vi red ner till sjön villket Chico tyckte var jätte kul❤ Han blir jämt jätte pigg och glad när vi rider där.
Jag red barbacka för att det skulle gå fortare att komma iväg, då vi hade lite bråttom. Han var pigg och framåt som han brukar vara. Vi gjorde inget speciellt i dag heller. Vi hade bara kul❤ Han blev något stark i galoppen men inget okontrolert bart. 
 
Nae nu måste jag sova.
 
Fina ponny❤
 

Pirran och Peppar 9 oktober ❤

I dag har jag ridit Pirran och mamma gick med med Peppar. Vi red inte så långt i dag heller utan vi red lite längre än till hov, bara. Det gick bra i dag också ❤ Visst hon tittade på lite saker och var lite spänd. Men det är ju inte så konstigt då hon aldrig gått där tidigare plus att det var blåsigt och mörkt när vi red, mamma slutade sent i dag så det hann bli mörkt i dag igen suck. Jag tycker ändå att hon är rätt så cool, det är ju inte så att hon kastar sig eller stannar eller springer iväg. Hon tittar bara, inget mer.
Hon var fin, fin i alla fall ❤
 
Kan ju inte skriva så mycket om Peppar eftersom att han bar blev ledd och det inte ens var jag som ledde honom men han brukar ju vara snäll ❤
Fina lilla ponny ❤

Spelar ålder någon roll?

Jag har tänkt mycket på den frågan. För det verkar nästan som att äldre hästar är mindre värda än dom yngre. Eller är det bara jag som känner så?
Därför jag tänker mycket på det kan nog ha med mycket att göra att jag har äldre hästar.
 
Jag menar många värkar tycka att det är djurplågeri med att rida hästar som är över 25år, och tävla hästar som är över 20år. Jag tycker inte åldern spelar någon roll i det hela. Det finns yngre hästar som är bra mycket stelare, svagare och utpumpade än äldre hästar. Vi tar till exempel det här med att tävla. Det finns ingen åldersgrens på tdb om hur gammal hästen får va, eller har jag fel? Som jag sa innan så kan yngre hästar vara mer slitna än älder hästar. Jag ser inget fel med att tävla äldre hästar bara dom är pigga glada fräscha och tycker det är kul. Och med pigga menar jag inte att dom ska springa fort utan att dom har en egen vilja att ta sig framåt, att ingen ska pressa fram dom.  
 
Jag tävlar fortfarande Chico och han blir 20 nästa år. Är jag en djurplågare? Om han tycker att det är kul och gillar det ska jag ta i från honom det då? Ska man ta bort allt det roliga bara för att dom kommer upp i åren? Är det verkligen rätt?
 
Med ridning över lag tycker jag i stort sätt det samma. Om dom tycker det är kul och roligt finns det väll ingen anledning att inte rida dom? Visst man ska väll inte rida slut på dom men det är bara bra för äldre hästar att gå dressyr och jobba, för då håller dom längre. Man kanske inte ska hoppa hästens max höjd jämt men några skutt kan man väll ta då och då? 
 
Säger inte att alla tänker så här eller att det är någott fel på yngre hästar, absolut inte men dom är lika mycket värda som äldre hästar i mina ögon. Jag är ingen perfekt person som alltid har rätt. Jag kan tycka emot mina egna ord här i vissa lägen till exempel gammla lektions hästar som inte tycker det är kul längre att gå på ridskola och jobba längre, borde få komma till ett lungt ställe på landet och gå i en stor grön hage och bara ridas då och då. Inte ridas så ofta.
 
Okej nu har jag sagt mitt.
Vad tycker ni har jag rätt eller fel? Komentera gärna vad ni tycker men gör det på ett snällt sätt.

Outfit ~ Brun , ljusblå och vit

Pike: Hv Polo
Schabrak: Hv Polo
Hjälm: Gpa
Benskydd: Eskadron

Fin respons ger glad tjej

Åh vad jag blir glad över all fin och positiv respons om headern, det värmer verkligen. Fick ett önskemål om att byta lite färger och det skulle jag också gärna göra. Men det ligger till så att mitt photoshop kraschade som ni vet, väldigt olägligt. Så jag har inte tillgång till något photoshop hemma. Men det finns några fördelar med att gå i bildklass så jag frågade min lärare så snällt om jag fick jobba lite i photoshop på lektionen och det fick jag. Så eftersom jag inte har de rätta programeen just nu blir det svårt att ändra hela bloggen. Så då valde jag att ha kvar de nuvarande färgerna och bara ändra headern. Hade det inte varit så hade jag gärna ändrat bloggen till någon annan färg men just nu kan jag inte det.
 
Men säger tack igen för fin respons och fina kommentarer i största allmänhet. Vi har fått in mycket kommentarer senaste tiden och bara positiva. Det är helt underbart. Något annat som är underbart är att det är närmare 400 unika besökare. Det är inte klokt verligen, inte klokt. Många besökare betyder att vi snart måste ha en tävling. Kanske i början av december. Något hästrelaterat som ett schabrak skulle väl vara kul att vinna eller?
Den här gången hade jag tänkt mig ett lite "finare" schabrak, kanske med ett litet märke på ;)
 
 

En tankeställare

Jag skulle säga att jag har haft ett ganska tursamt liv.
Inga större skador eller extrema sorger. Mitt liv har helt enkelt varit ganska lyckosamt och problemfritt.
Som sagt har jag haft tur, turen att födas i Sverige. För chansen att födas i just Sverige av alla länder är mindre än en procent.
Jag hade turen att hamna i en familj som hade både tid och råd att låta mig hålla på med den sport jag älskar. De gick till och med ett steg längre och köpte en ponny åt mig.
Jag vet inte vad jag hade gjort utan mina underbara engagerade föräldrar som stöttar mig och skjutsar mig till tävling och träning runt om i landet.
Vi alla i Sverige har tur som bor i ett så vackert land utan krig och svält. Vi har de bra helt enkelt.
 
Jag tror att om man har det sämre ställt - kanske inget boende eller ont om pengar - så tänker man mer på att ta vara på det man har. Och hur bra livet skulle kunna vara. Men om man har det gått ställt är det lätt att glömma bort hur bra man egentligen har det. Man har rena kläder på kroppen , mat på bordet och ett varmt hus. Det spelar ingen roll hur fula kläderna är. Det är ändå kläder som man ska tacka för att man har.
 
Visst får man sig en tankeställare när man ser det så. Allt man har som andra kanske inte har. Jag tänker på vilken tur vi egentligen har i själva samhället. I många afrikanska länder är du glad om du kommer till skolan och tillbaka levande. Kanske ännu gladare om du ens kommer till skolan.
Här i Sverige tycker nästan alla skolan är pest. Jag tillhör nog den gruppen. Medans i andra länder är det barn som skulle göra vad som helst för chansen.
Vi tycker det är långa dagar från 8.00 till 15.00, men i vissa länder går barnen i skolan i över 12 timmar. Vi är bortskämda som har det så bra.
Jag är bortskämd, väldigt bortskämd men inte av det slaget att jag får allt jag pekar på, inte alls så. Men jag har en underbar häst, En fin familj, underbara vänner och ett lyckligt liv.
 

267 :D

267 unika nu, helt galet, fortsätt så!
Det kommer massa inlägg i kväll, bland annat ett åsikts inlägg

Helt sjukt!

Hej, för ett tag sen var mamma och jag och gav hästarna deras lunch hö. Dom var rätt hungriga för dom stod vid grinden och gnäggade åt oss när vi kom. Ja till och med Pirran gnäggade! Vet att hon bara gnäggade för att vi hade mat med oss, men ändå. Jag tyckte att det var sjukt gulligt i alla fall. Vi har ju bara haft henne i två dagar nu, så hon har ju inte kommit in i våra rutiner än.
 
Och nu när jag gick in på bloggen blev jag sjukt förvånad! Vi har mer än 200 unika läsare bara i dag! Hon är liksom bara 15:20! Det är ju helt sjukt! Och vi har fått många kommentarer också! Fortsätt så! Så låvar jag att jag ska blogga mera och göra mer intresanta inlägg. Lite åsiktsinlägg och så.
 
Kommentera gärna vad ni vill läsa om varge dag, så vet jag vad jag ska skriva om :D
 
 
 
En bilde från i våras på Chico och mig:D

Schabrak

 Skulle villja ha ett nytt schabrak, men vet inte vilket jag vill ha. Det finns ju så många att välja på! Smartast skulle ju va om alla hästarna skulle kunna ha det. Men det är rätt svårt, då jag skulle vilja ha ett lila schabrak. Men tror inte att Chico eller Peppar skulle bli specielt glada då. Eller så köper jag ett blått till, och då blir allt mycket lättare då jag har tittat så mycket efter det. Jag gillar blått men det är typ den ända färgen jag har på mina schabrak, det skulle vara lite kul med något nytt liksom. Entligen behöver jag inget nytt för jag har rätt många. Men det jag tävlar i har bilvit så uttvättat, så jag skulle vilja ha ett nytt att tävla i.
 
Vet ni något snyggt schabrak med färg men ändå inte för mycket? 
 
Det här är bara några jag hittat och tagit från googel.    
 

Chico 8 oktober ❤

Chico skrittades och travade en lite längre tur, i dag. Vi red med Emma och hennes ponny och som vanligt när vi rider tillsammans hade vi jätte kul.
 
Vi gjorde inget jobbigt utan hade bara mysigt. Och eftersom han tävlades i helgen så tänkte jag att det skulle va skönt för honom att bara röra på benen så att han inte bli stel. 
Borstade honom också lite längre än jag brukar göra i dag. Han var som ett lermonster när han kom in. Han hade lera över hela kroppen. Så det var en välbehövd borstning. Jag hade tänkt rida Peppar i dag också men det blev för sent, så han fick vila.
 
Och föresten statistiken har varit jätte bra i dag! Fortsätt så!
 
Nae nu måste jag sova.
Världens finaste!❤

Pirran 8 oktober ❤

Det har varit rätt mycket att göra i dag så det är derför jag inte bloggat, fören nu.
 
I dag var det första ridturen hemma på Pirran. Det blev lite senare än vad mamma och jag hade tänkt att vi skulle rida men, men. Tråkigt nog blev det mörkt rätt fort, så det var ju kanske inte det bästa när vi skulle rida henne första gången hemma. Vi red inte så långt bara upp till sammhället. I början var hon lite spänd och tittade sig omkring, men det är ju inte så konstigt eftersom att hon aldrig gott där tidigare. Mamma och jag pratade med henne så att hon skulle bli lung. Men efter en kort stund var hon helt lungn och cool. Hon bryde sig inte om något, och var fin fin. Vi skrittade bara eftersom att det var första gången och mörkt ute. Vi mötte några bilar och det gick bra.
 
Fina tjejen ❤
 
Ska försöka ta lite bilder, så att det inte bara är samma hela tiden.

Dressyr träning 8 oktober

Idag har jag varit på dressyrträning och det gick faktiskt helt okej. Idag jobbade vi lite bommar i både trav och galopp. I trav red vi bommar med olika avstånd t.ex bommar med kort avstånd 15 meter till bommar med långt avstånd. I galoppen red vi den gamla hedliga "klockan". Fyra bommar på en volt. I galoppen skulle jag tänka jättemycket på min sits och i princip strunta i bommarna. Det var hans jobb att taxera och ändra galoppen så mycket som det behövdes. Jag skulle bara tänka på att trampa ner hälarna lika mycket , inte vika mig i sidan , inte kasta fram överlivet och vara stilla men ändå följsam. Det gick faktiskt helt okej på slutet.
 
Något jag verkligen måste träna på är att inte vika mig så mycket i sidan när jag t.ex galopperar på en volt. När jag viker mig hamnar jag ju helt snett och sitter inte alls bra. Sen har jag alla de där problemen med min vänstersida.  Axeln åker fram, armen  åker fram och handen är inte stängd ordentligt. Ibland sitter jag bra men ibland glömmer jag bort mig och slarvar lite. Över bommarna står jag även lite "på tå" i vänster stigbygel. Jag är helt enkelt starkare i hela högersidan, både i skänkel höft och överliv.
 
På Onsdag blir det hoppträning och då ska jag verkligen gtänka på att vara stadig och inte kasta fram överlivet så mycket. för är jag i en kombination och kastar fram överlivet får jag antingen ett stopp eller ett pet på nästa hinder när hinderna börjar bli lite större. Silver hoppar så stort och en sån häst kräver verkligen sin ryttare. Jag jobbar verkligen på att bli en sån bra ryttare som möjligt för honom.
Min fina

Förslag på ny header?

Jag har blivit otroligt trött på vår nuvarande header så idag så slängde jag helt enkelt ihop en. Vad tycker ni om denna? Jag ville ha med både Chico, Peppar och Pirran på Matildas sida utan att det blev för plottrigt. Jag tyckte inte det blev så farligt plottrigt, helt okej faktiskt. På min sida tog jag med tre bilder på mig också bara för att det skulle matcha Matildas sida lite. Så snälla kommentera ärligt nu, hiss eller diss!
Om det finns något ni vill att jag ska ändra på något snälla snälla skriv det. Konstruktiv kritik vill jag ha, inte nedklankande kommentarer utan kritik på ett trevligt sätt.

Mina fina!


You and I we are like diamonds in the sky

Om det är någon som är vacker så är det du
Jag ska verkligen skatta mig lycklig att jag har en sån underbar ponny som ger mig så mycket lycka. Vad hade jag gjort utan dig och din underbara livsglädje.
Du får mig att le varje dag och du får mig att må bra. Jag litar på dig
Jag älskar dig

Svar på fråga om Pirran

Fick en fråga om vi köpt Pirran men nej Pirran är inte min. Just nu har vi henne på prov och om det går bra ska vi ha henne på foder. Om det går bra ska jag ha henne och rida henne och tävla lite ( om det går bra). Det ska bli jättekul att se om vi passar tillsammans. Hon kan så med lite träning, så jag kan hennes knappar och känner henne kan det nog bli jätte bra.
Hon har fått en egen kategori också och snart dyker hon upp i menyn
Fina Pirran

Solsidan

Nu har jag sätt på solsidan och nu ska jag göra lite läxor, sen sova. Ska upp as tidigt i morgon för att släppa ihop hästarna. Hoppas det går bra ♥ Håll era tummar, men det borde ju inte vara några problem.  
Hiss för Solsidan säsong 3 jag älskar det!

Inlägget ni inte får missa♥

I dag har det kommit en liten ponny tjej till mig ♥
Hinner och orkar inte skriva mer nu då jag ska göra läxor. Men kommer skriva mer om henne någon dag den här veckan ♥
( Ni kan ju kommentera vad ni vill veta så svara jag så gott jag kan. I det inlägget ♥ ) 
Practical Joke

 

Autum 2012


Just Galaxe

Jag skulle absolut inte kunna kalla mig själv för fotograf. Jag är inte äns i närheten. Jag är mer en tonåring med en systemkamera. en glad amatör
Men fotograf eller inte så blir jag barnsligt förtjust när jag hittar den där perfekta platsen med det perfekta ljuset. Idag hittade jag en sån. Jag gick ut och gick en sväng och kameran åkte med. Jag fotade lite höstfärger och änderna i ån. Bilderna blev okej. Men på vägen tillbaka fick jag se en sån där perfekt plats. Ljuset var alldeles perfekt. Jag fotade lite och bilderna blev faktiskt riktigt bra. Då fick jag en sådan där superlustig idé. Varför kan inte jag vara med på något kort?
Sagt och gjort, jag ställde kameran i rätt höjd , slog på självutlösaren och fotade lite roliga bilder i motljus. Resultatet blev riktigt tufft faktiskt.
Jag älskar verkligen det drömska ljuset, speciellt det som tränger igenom mitt hår.
Det måste ha sätt väldigt roligt ut när jag sprang där fram och tillbaka. Först tryckte jag igång kameran -sprang till rätt plats - Gjorde någon snygg pose - sprang tillbaka till kameran för att kolla på bilderna.
Men det är just de där exprimenten som gör foto så kul och magiskt. Man kan göra i princip vad som helst. Bara man vågar prova sig fram. Jag har just börjat mixa med mina manuella inställningar för att se vad som passar mig bäst. Mitt tips är: Våga prova
Just Galaxe


Tävling hos Ztreliin.se


Fin prins på Christerträning

Det har som sagt varit Christerträning idag. Jag tyckte det gick lite sådär. Min känsla sa att han var lite loj idag men när jag tittar på filmerna ser han ju ganska pigg ut :)
Vi hoppade absolut inga höjder idag utan det var lite mer markarbete tänk, det sista räcket låg på kanske 95 eller något sånt. Som sagt inga höjder
Jag hittade en riktigt fin känsla de sista sprången på vattenmattan. då kändes det verkligen som han tog tag i det själv. Min fina prins i vår är vi verkligen på banan.
 

Svar på fråga

Det var någon som frågade vilket märke det var på kavajen som jag la ut för några dagar sedan. Det är en Spooks kavaj, verkligen jättefin och tyvärr ganska dyr :(
 

Bilderna från förra helgen

Bilderna är tagna av Linnea<3 Dom är från förra helgen, när vi red ut och efter tävlingen. Blev dock inga från tävlingen då det regnade så mycket.

Ledsen för obefintlig bloggning

Ledsen för totalt obefintlig bloggning, men jag var borta hela dagen igår och Matilda bloggade inte. Hoppas ni inte blev för ledsna :)
// vickan


Skönt!

Idag har varit en lång dag. Började skolan vid tio över 8 som vanligt. Dagen började med hemkunskapsprov, tror det gick rätt bra men vet inte. Vi slutade i alla fall halv 4, sen var jag med Vickan. Mamma hämtade mig runt 7, så hästarna har vilat i dag. Tror att dom tyckte det var rätt OK, det har ju regnat rätt mycket i dag igen. Är helt slut!
Men som tur är har vi studiedag i morgon = sovmorgon = SKÖNT!
Så i morgon ska jag va med Klara och rida hästarna. Vet inte om jag kommer dressyrträna i morgon men tror inte det. Sen har jag lite läxor jag måste göra också. Tycker vi kan få ledigt på fredag också men, men fredag är ju typ helg.
 

Min stjärna

Jag slås varje gång av hur fantastisk teknik Silver har när han hoppar. Frambenen är riktigt fina
 
. Hindena på bildrena är 90 cm och ändå hoppar han som det vore 110. Inte konstigt att han blir trött när han måste lägga så mycket energi på att hoppa högt. Han måste lära sig hur mycket han ska ta i för att det ska bli bra i längden, men det kommer med tiden. En  fördel är att det blir riktigt fina bilder när han hoppar så högt.
Just nu känns som bakbenen börjar komma mer på plats också. När musklerna har kommit på plats kommer tekniken verkligen sitta på plats.
Med eller utan hoppteknik har han i alla fall ett undrbart temprament
Min stjärna
 

Här ska det stå en rubrik

Nu sitter jag här i soffan med mamma och pappa och tittar på svenska hollywoodfruar. Altså det inte varför vi tittar på det, men det är lite kul att se att dom bara "strör pengar runt sig", liksom 70 000kr verkar inte vara någonting för dom. Jag menar dom kan köpa handväskor för typ 30 000kr! Det är ju helt sjukt! Jag skulle också villja va miljonär! Fatta vilka grejer man skulle kunna köpa.
Det första jag skulle köpa är en schyst systemkamera. Nya ridstövlar en ny ridhjälm och en ny outfit till Chico och mig.
Man kan ju alltid drömma. Men man är ju inte lyckligare bara för att man har mycket pengar. Allt går inte att köpa för pengar lycka till exempel, kärlek eller vänner går inte att köpa.
Jag är bortskämd redan som det är med häst och all dess tillbehör.
 
Men jag måste spara lite pengar nu, för jag är i ett stort behov av nya ridstövlar. Mina är lite trasiga här och där, suck. Jag gillar dom så mycket och är inte sugen på att byta ut dom, men om det är några jag vill ha så är det tretorn falsterbo. Mina dressyr stövlar är fortfarande för långa i skaftet för att hoppa med men i dressyren kan jag rida i dom.  Annars skulle jag ha dom, så klart.
Gud vad bortskämd jag låter när jag skriver så, uch.
 
Är dom inte snygga?
 
 

Våga vara unik

Våga Vara Unik
"Våga var dig själv , våga sticka ut."
"Var den du är, inte någon annan"
" Ha din egen stil"
 
Hur många gånger har man inte hört de orden men hur många följer dem.
Men om min egen stil är lik andras är jag inte unik då?
Jo det är du, av alla miljarder människor finns ingen som du.
Ingen som kan ta din plats eller byta ut dig.
Du är unik, vem du än är, var du än är , hur du än ser ut.
Lev ditt liv som du vill. Ha vilka kläder du vill. ät vad du vill.
För du är viktig
Du betyder något  
Alla betyder något för någon
Du betyder något för mig
 
 

jag vill ha nu!

 
Jag älskar verkligen de här kavajerna. Stilrena, underbara och om jag ska vara ärlig så slå de här hööks kopia med hästlängder. De ser mycket exlusivare ut helt enkelt.
Den blåa skulle vara helt perfekt, synd att priset är ganska högt.
Det finns också bara en återförsäljare i sverige tror jag? Såklart är den flera mil här ifrån. Min vanliga otur.

Jag skulle vilja ha en ny kavaj men jag har absolut inte ekonomi till det. Jag har så mycket jag vill ha och så mycket jag inte har råd med :( Man skulle vara miljonär
 

My hero♥

Vem är min förebild? Vem är det jag ser upp till? vem är egentligen min idol?
När jag var liten hade jag soom många andra hästtokiga ungar sagt Malin Bayard. Kanske någon känd sångerska som Rihanna hade också fått slinka med.
Men idag vet jag inte riktigt, när man får veta hur ens idole egentligen är suddas bilden ut.De kanske inte är så bra trots allt?
Jag tycker Roffe, RGB, Rolf Göran Bengtsson är en grym ryttare, Han rider otroligt bra, så bra skulle jag vilja bli någon gång. Det var en kändis, någon jag ser upp till.
Men de verkliga hjältarna som man ser här och nu, som står där vid ens sida, utan att vika , utan att falla.  De som samlas runt en , lyssnar på en här och nu och ser en. Inte som en i mängden.
Min familj , mina vänner , mina tränare , Silver och alla andra. Ni är mina idoler. För att ni vill vara med mig och står ut med mig. Fast jag är lite "speciell" och kanske lite svår ibland ;)
Ni är bäst mina vänner , fantastiska är vad ni är, sanna hjältar!
My heroes
Och en miljon andra, tack för att ni finns


Fin fin häst

Han var så fin idag på dressyren, det går framåt nu!
Fina ponny

Snart är de mina

Har råd nu, efter att ha sparat ett tag och nu riktigt kliar t i fingrarna att köpa in dem. Grabben kommer bli så fin :)
Dock kommer de ju knappt användas på ett tag då vi bara har en till hopptävlingen inplanerad och inte jättemånga träningar. Men de är ju fina att se på.
Efter jag har köpt dem ska jag spara som en tok, tjäna pengar genom att t.ex. tvätta fönster så kanske jag ha råd med en GPA till stockholm horse show. det kommer ju antagligen vara mäspriser där hoppas vi. allt det här är från mina egna pengar. Allt sparar jag till. Mina föräldrar ger mig bara sånt jag behöver. Jag har redan en hjälm och ett par benskydd som är fullt användbara. Det är upp till mig om jag vill ha nya.
Åh, jag vill verkligen , verkligen ha en GPA, det har varit drömhjälmen i flera år och snart kanske drömmen blir sann! Mina planer om ett Dýonträns har skjutits upp till efter Globen. Men om min dröm om hjälmen spricker får Silver sig ett nytt träns i stället. :)
Gud vad bortskämd jag låter när jg snackar om veredus, GPA och Dýon men alla dessa saker är mina pengar.
Sen har jag fått hur mycket saker som helst av mina föräldrar. De är riktiga kippor som ställer upp för mig och min dyra hobby. De går alltid upp och skjutsar mig till tävlingar, Underbara ni, vad skulle jag göra utan er?
Veredus Carbon Gel
 

RSS 2.0