Läxor och lite annat

 
I dag har jag typ bara pluggat på en massa läxor. Har en läxa tills i morgon, och typ något boksamtal om en bok vi läst i svenskan. Som jag har tränat lite till och så. Har även matte läxa tills torsdag, men gjorde den i dag i stället så att jag ska slippa göra den i morgon. 
Sen har jag varit nere i stallet och mockat, och gjort höpåsar och så. Vi hade även kvällen, som vi var och gav dom för en timme sen. Hästarna fick vila idag, vilket passade rätt bra. Då dom ska gå dom andra dagarna den här veckan. Dom vilar alltid minst en gång i veckan då dom ska få ta det lungt och så.
Annars har det inte hänt så mycket i dag.
 

Nu stallet

  

Gårdagens dressyr träning

 
I går var det dressyr träning i Linköping med Pirran.
Måste bara säga att ponnyn är grym! Vi har börjat känna varandra mer nu, och jag har börjat lära mig hur jag ska rida henne och så. Visst finns det mycket kvar att träna på, men vi har kommit en bit endå. Och det går bara bättre och bättre. Jag menar allt kan ju inte fungera från början.
I går jobbade vi med förvänd galopp och skänkelvikningar. Det var första gången jag red förvänd galopp på henne. Men det gick rätt bra, hon fattade rätt eller fel galopp vad man nu ska säga. Hon gjorde det hon skulle. Skänkelvikningarna gick bättre än sisst. Men hon orkade inte riktigt att hålla traven hela tiden. Så hon saktade av till skritt någon gång mitt i skänkelvikningen, men men. Tycker i alla fall att det gick jätte bra igår. Fina ponny!
 
 

Jag är tilbaka

Hej nu är jag tilbaka. Vad vill ni att jag ska blogga om?
 

Har nu fattat beslutet....

Har nu fattat beslutet att tills vidare ta bloggpaus på denna blogg och istället helhjärtat satsa på min andra blogg. Detta är inte ett hejdå - kommer säkert kika in ibland med några inlägg. Men känner att tiden inte räcker till. Älskar denna blogg och hoppas verkligen att det löser sig. Men tillsvidare - finner ni mig här
(Nej jg och Matilda är inte osams, vi är lyckliga som Herr och Fru, Systrar, Hajar, Directioners och Gud vet vad)
www.nsvictoria.blogg.se  www.nsvictoria.blogg.se  www.nsvictoria.blogg.se   www.nsvictoria.blogg.se
 
 
 

I´m in love with you... and all your little things


Outfit ~ Grå & Blå

Schabrak: HV Polo Yale 449 kr
Ridstövlar: Mountain Horse Supreme High Rider 3995 kr
Tröja: Hv Polo Paton 749kr
 

N S V I C T O R I A

Kika gärna in på www.nsvictoria.blogg.se
Skulle göra mig jätteglad :) Fingrar just nu på några outfits till er som
dyker upp inom kort.
Old Pic
 

På väg .......

Nu är jag på väg till hoppträningen med Pirran. Om det går bra kanske det kommer komma upp någon film, vem vet.
//Matilda


Ursäkter och åter alla dessa ursäkter

Ursäkter och åter ursäkter

Sitter med plugg upp till taket, satsar hårt på nya bloggen samt häst häst och åter häst. Sitter uppe halva natten för att hinna och kommer till skolan som en zombie nästa dag för att satsa skithårt på skolan och betygen. Om jag är så här stressad nu, hur blir det då när det drar igång ordentligt?
 
orkar inte -_-

Dålig update

Hej, dålig update av mig den senaste tiden. Men jag har ett mycket enkelt skäl till det. Vi har inget internet hemma just nu. Kommer få det om några dagar igen så fram till dess kan ni inte räkna med som mycket update från mig. Har försök att blogga från mobilen men det går inte bra. Dels tycker jag att inläggen blir rätt tråkiga och korta plus att det inte fungerar. Går inte att publicera dom!

<3 :'(

Ingen bloggning idag... En nära vän till oss har råkat ut för en allvarlig olycka.
Tänker på dig massor... :'(

 

Sitter med tårar i ögonen :')


Nu stallet


Är så trött på bloggen så det är inte sant

Är så trött på bloggen, på att den är ful och totalt ointressant, är trött på att den är så ointressant så ingen läser, är så trött på att är vi väl försöker bättra oss så får vi ingen respons. Jag hatar den kort sagt -_-
Funderar ärligt på att ta en bloggpaus från bloggen och satsa mer på min novellblogg

Även om vi har en tråkig blogg så fort vi frågar vad ni vill läsa om - 0 kommentarer. Ni kanske inte vill läsa något alls? Det är skittrråkigt att blogga utan respons, det är skittråkigt att skriva åsiktsinlägg utan en ända liten klapp på axeln som ett "detta var bra"
 
Usch, kännert mig som en tjurig femåring, tänker nog stanna i det stadiet ett tag till -_-

Jag saknar dig

Saknar honom, saknar den absoluta trygghet han gav mig. Saknar att bara kunna styra på hinder och låta honom sköta det. Saknar att inte behöva bry mig hur jag kommer på ett hinder eftersom jag vet att han hoppar hur vi än kommer, Jag saknar att se honom spetsa öronen till det speciella ljud jag alltid hälsade honom med
jag saknar dig

www.nsvictoria.blogg.se

Checka gärna in min andra blogg NsVictoria  En blogg där jag skriver fanfictions, noveller, berätttelser mm.
Kommer självklart stanna kvar här också :)

-_-

Såhäääääääääär trött just nu, jag är nog inte ensam ;)

one dream...

One dream
One band
One direction
 
Alla som är directioners ska väll se nya Kiss You videon som Jag?
 
 

Är du en godismaskin?

Jag tror på att man ska vara bästa vän med sin häst. Men att vara bästa vän med sin häst är inte samma sak som att överösa den med godis och finna sig i allt den gör. För du finner dig ju inte i allt din bästa vän gör,eller?
Jag tror på konsekvent tänkande, var konsekvent i ditt hanterande. Får inte hästen äta ur den där höpåsen?, men säg åt den då.
 
Djuren vi handskas med är allt från 200 kg till närmare ett ton. de kan trampa ner oss på fläcken om de skulle känna för det, det är därför respekt är nyckelord. Hästen ska respepektera dig, men inte vara rädd för dig. Om du nu är konsekvent i ditt hanterande och sätter gränser kommer ni få ett förhållande som bygger på vänskap istället för att du ska vara någon slags godismaskin.
 
Godismaskin eller respekterad ledare, just nu är jag nog mer Silvers godismaskin men jag håller på att bygga upp hans respekt för mig, respekt uppstår inte på ett kick, det är en process.
 

Nu!

HEEEJ, nu sitter jag hos Linnea och ska sova över här. Tagga skola i morgon då! Eller inte! Vi har fixat ihop några filmer, från gamla träningar och tävlingar så i morgan kommer några ovisade filmklipp. Imorgon kommer också ett inlägg om hur det gick på Christerträningen, som jag lovat. 
Nej nu ska jag vara lite social, får se om det blir något mer inlägg i dag eller inte.

Nu knallar jag upp till bästa

Dags att knalla upp till bästa, bloggar mer när jag kommer hem!

Nostalgi och skryt över min saknade vän <3

Sitter och tittar på gamla minnen och känner ur minnena sköljer över mig.
Alla tävlingar, alla tårar men samtidigt alla skratten. Jag fick två år med en av världens finaste individer. Vår historia mer ingående tänkte jag skriva någon gång senare när tillfället känns bra.
 
Minns en speciell tävling i mitten av 2011, en regional i Kumla.
Där kom lilla jag på min lilla ponny som skulle hoppa en ovanligt maxad L:a. Jag överdriver inte med att säga att jag var livrädd när jag gick banan, jag har  faktiskt aldrig varit så rädd någon gång i mitt liv, varken nu eller då. Det var så otroligt högt, vissa hinder låg med säkerhet på 95-100 cm och bredden på trippelbarret eller oxrarna ska vi inte tala om. I alla fall upp på hästen, hoppa fram och in på banan. Ingen hade gått felfritt än så länge.
 
Jag har aldrig haft en såan känsla som jag hade då. Vi går in på banan, jag var rädd men bestämde mig för att nu ska jag göra detta, för min skull, för hans skull. Ponnyn är inte i en bom, inte en ända bom. Trippelbarr, knixiga linjer, alt fixade han som ingenting. Publiken talade om den fina lilla ponnyn med en sån hoppkapacitet som kunde fixa det så enkelt.
 
Jag fick dessvärre två stopp på näst sista hindret och en uterslutning i protokollet men den känslan... var magisk.
Jag tror aldrig jag var så nära en nolla som då, hade vi kommit över detta hindret så hade vi vunnit... Men att sitta och älta och ångra sig förstör bara, jag ångrar och kommer aldrig ångra dessa två år.
 
Lite nostalgi här, saknar dig <3
någon ovisad tävingsbild
 

Små och Fula ;)

 

Ursäkta världen för min brist på fantasi


Drömutrustning till häst

( Benskydden i vitt )

Snart.......

I dag är det Christerträning men Pirran. Det blir våran andra hoppträning tilsammans! Eftersom att senaste Christerträningen inte blev av. Vi ska bara vara med en dag den här gången eftersom att vi har haft det lite svårt att rida den senaste tiden. Det finns ju inget ridhus i vårt stall så det blir ju bara att rida ut. Och det har ju varit så isigt och halt på vägarna nu så att det är svårt att rida, vi har inte kommit iväg på någon dressyrträning i linköping heller eftersom vägen är så isig. Men vi får se hur det gå. Det kommer bli kul i alla fall! Kommer så klart att skriva om hur det har gått och vem vet det kanske kommer att komma upp någon film här på bloggen. Mamma ska i alla fall filma. 
Nae nu ska jag ta på mig stallkläderna och åka ner till stallet och fixa lite. Chico ska ridas och Peppar också.

Bilder och filmer

Hittade dom här två bilderna på Chico och mig i datorn. Bilderna är tagna på en clearround SRS hade 2011. 
 
Hittade också lite filmer från träningar och tävlingar som jag har varit på, som jag inte ens visste att jag hade. Kunde ganska snabbt konstatera att dressyren har blivit tusen gånger bättre. Det är lite synd att jag inte har några filmer från när han var som värst i hoppningen. Inte för att det är så mycket att se, men det skulle va kul att kunna göra en film om vår utvekling tilsammans. Eller i vilket fall bara kunna se om det har gått åt rätt eller fel håll. Jag vet att det har gått åt rätt håll. Men det skulle ändå vara kul att se hur det såg ut, jag vet ju bara hur det känndes. Han kanske inte såg så pigg ut utan bara kändes så för att han var så stark vad vet jag. Men sak samma. Det var i alla fall kul att hitta lite bilder och filmer, tror jag har några bilder från när han kom till oss också, men jag vet inte riktigt. 

Dagen

Hej, dålig bloggning jag vet men jag ska ta tag i det nu!
 
I dag har jag varit med bästa i stan, vi har haft det jätte kul. Skulle köpa byxor men inte blev det så! Det blev ett linne i stället. Så är fortfarande i stort behov av byxor. Provade ett par men dom satt inget bra.  Är dom inte förkorta så är dom förstora osv. Har i alla fall haft en toppen dag. Dock har jag ont i magen för att jag har skrattat så mycket.
 
Sen när jag kom hem från stan såg vi en film hela familjen. Nu gör jag lite tidsinställda inlägg och ska snart sova.

Don´t ask if I´m okay , I don´t have the answer.

Don´t try to ask me stay or ask if I´m okay, I don´t have the answer
Don´t make me stay the night or ask if I´m alright I don´t have the answer

Detta är något jag varken kan eller vill dela med mig till er. Men ni få som vet, detta är något som inte hela världen behöver veta. Tack
 
Your eyes.... Irresistible

 
 
 
 

Med Tema Hållbarhet

Vad är hållbarhet?

Hållbarhet är att hantera och rida din häst på ett långsiktigt sätt. Att tänka på att varje sak du gör med din häst spelar roll i framtiden. Det kanske låter hårt men sanningen är sådan " Varje språng är en ny spik i hästens likkista" Sagt av en B-tränare inom fälttävlan. Ämnet hållbarhet är ett hett ämne inom ridsporten, vi avlar för att våra hästar ska kunna hoppa högre och gå bättre, desvärre tar hållbarheten stryk då. Då axlar vi ryttare ett större ansvar för att våra hästar ska hålla och leva ett bra liv. Här är några tips på vägen mot hållbarhet.
 
Hur rider jag på ett hållbart sätt?
 
*Skritta, skritta , skritta. Något du aldrig kan göra för mycket. Jag skrittar Silver 20 minuter varje dag. Verkligen varje dag. Detta är för att hans muskler ska bli varma och uppmjukade. Du bör skritta minst 10 minuter varje dag, men det är allra minst. Hellre 15 - 20 minuter. Vissa hästar behöver skrittas minst 20 minuter, vissa mer.
 
* Balans, balans , balans. Börja titta på dig själv. Sitter jag i balans, sitter jag rakt över hästen med lika mycket vikt på båda sittbenen? Sitter ryttaren i balans är det mycket lättare för hästen att gå i balans.
Går din häst i balans, rak där den ska vara rak? Har den balansen jämt fördelad mellan framdel och bakdel? Så att den inte går i till exempel "nedförsbacke".
 
* Planera, prioritera. Har du redan hoppat en gång den här veckan kan du välja att bara rida bommar istället. Planera och prioritera vilka tävlingar du ska åka på. Välj bort tävlingar som ligger tajt och åk inte på tävlingar "bara för att" Välj istället de du verkligen vill åka på, gärna med bra underlag.
 
Ursäkta för Sveriges rörigaste inlägg, jag fick skriva om allting lite hastigt och lustigt, Jag hoppas ni förstår var jag ville komma i alla fall!
 

Hatar Blogg.se

Skrev ett långt inlägg om tema hållbarhet, tryckte publicera så bara försvann det. Usch mn blogglust försvann -_-

If I´m louder, would you see me?

Sitter just nu och funderar på olika inlägg jag ska skriva, funderar på ett åsiktsinlägg med tema hållbarhet med tips och min syn på hållbarhet. Men medan jag sitter här med olika ideer kan jag ju passa på att fråga er.
 
Om ni fick välja vilket åsiktsinlägg som helst i världen, vad skulle det handla om?
Skriv gärna en liten kommentar så jag får inspiration, då kan ni vänta er inlägg med det lilla extra!

En tävlingsfilm

90 centimetersrundan börjar vid tredje hindret.
No hate! Trött ponny och tugnt underlag på framridningsbanan, Vi hade precis genomgått en mindre svacka.
tills vi till sist kom på fötter igen.
Saknar

Favorit bilder från 2012 ~ Jag tagit på andra


Truly, Madly, Deeply in Love With You


Virdarnas Peppar

Hej, jag vet att jag inte har skrivit så mycket om Peppar eller Pirran här på bloggen. Så jag tänkte att jag ska göra det nu. Men Pirran får vi ta någon annan dag. Tänkte att det kanske skulle vara lite intresand att veta lite om dom. Men vi börjar väll med Peppar då.
Peppar som han kallas är en D-ponny född 22 juni 1994. Han är en valack efter Miclas Micado och under Värends Picette. Så han är en renrasig New Forest. Hans stam går att följa välldigt långt tillbaka.
Vi har haft honom sen  sommaren 2011, så vi har snart haft honom i ett och ett halvt år.
Peppar är en väldit speciel och personlig individ. Jag har aldrig träffat en sån speciel häst eller ponny innan. Han har så stor personlighet, han vill jämt göra rätt och vara sin ryttare till lags trots att han kanske inte kan eller inte riktigt orkar. Han är rätt så feg och rädd av sig men han är hur mysig som helst och älskar när folk pyslar kelar och borstar på honom. Jag skulle beskriva honom som Nasse i Nalle Pu, lika snäll söt och rädd. 
Peppar är ju inte våran häst, vi är ju fodervärdar till honom. Men det vet ni ju redan anntar jag. I vilket fall som helst så är det min kusin som äger honom. Men vi lånar som sagt honom av henne då hon inte har tid med honom just nu. Men det tycker jag bara är bra då får ju vi ha honom. Min lilla Peppson! .
 
Peppar är i ridningen lite små seg, men välldigt fin. Han är fin i både dressyren och hoppning men rids mest ut vilket han tycker är jätte kul. Jag rider honom inte så ofta då jag rider Chico och Pirran, men jag rider väll honom ungefär  en till två gånger i veckan. Mamma rider och sköter honom mest, vilket som var tanken när vi tog honom. Han blir också rätt busig när han är trött eller pigg, så några bocksprång blir det ibland. Och då menar jag inga små utan rätt så stora. Han gör dom ju inte för att vara dum utan för att han tycker att det är så kul eller jobbigt. Men den senaste tiden har han inte varit så busig. Jag tycker att det är rätt guligt när han bockar, i början blev jag rätt rädd. Men nu har jag vant mig lite mer och tycker att det är rätt kul.
Världens finaste Peppson!
 
Det var väll allt jag kunde komma på, men om det är något ni undrar eller tycker att jag har glömmt så kommentera så lägger jag till det här.

Då går vi in i 2013

Genom att minnas det gångna året 2012
 
Januari, februari
 
* Firade ett år på bloggen
 
* Skiljdes från min själsfrände.
Vad ska jag säga? Att det var hemskt, ja det var det. Han var mitt liv, det finaste jag hade. Han var den ponnyn jag provred en kall dag i november 2009, den ponnyn som vägrade säkert 5 gånger på ett litet kryss, den ponnyn som stannade på  princip allt, den ponny jag inte ville ha.  Han var den ponny vi till sist köpte för 18.000 som inte hade gjort så mycket mer än en maskeradhoppning på ridskolan, han var de ponny jag till sist blev rädd för att hoppa, han var den ponny jag älskade ändå.
 
Han var den ponny jag utbildade själv och plockade upp i klasserna, han var den ponny jag hade felfria rundor i 90cm på och endast 4 fel på en regional tävling, han var den ponny jag till sist red på samma bana som sm-ekipagen. Han var den ponnyn ingen trodde på och det var just med den ponnyn jag bevisade att det inte krävs pengar, det krävs vilja och tro. Min fula lilla ankeunge som till sist blev en svan, jag saknar dig
 
Mars ,April
 
*Provred några ponnyer
 
* Hittade rätt till sist
Det sa bara klick. Det var han eller ingen. Egentligen kanske han var lite för outbildad men det spelade ingeb roll just då, inget av det jobb jag har lagt ner och kommer lägga ner är förgäves. Han ger mig lycka bara genom att se på  mig med sin busiga blick. Han är personlig och speciell och kommer alltid vara det, ha ska stanna i min ägo tills jag är 18, det är bestämt! 28 april
 
Maj, Juni
 
* Minns knappt något
 
* Tävlade min första tävling 30 Juni som slutade i en andraplacering

 
Augusti.
*Världen bästa ridläger med världens bästa människor <3
Matilda får stå för bilden
 
september
 
*Helvetet
Halt Silver, kändes rätt hopplöst just då. Min värsta mardröm var att han aldrig skulle bli bra  igen.
 
November
*Silver friskförklarades
Till sist den nionde november ( på min födelsedag) Friskförklarades Silver, efter det väntade en lång rehabelitering som fortfarande pågår.
 
December
* Blev riktigt kär
Haha, blev riktigt kär i 5 killar på en gång, One direction. <3
 
Det var allt från mig, livet består alltid av ups and downs, Jag vill tacka alla er som stöttat mig igenom dem. Tack, hoppas vi ses mer 2013!

Gott nytt år!!!

Gott nytt år alla!

RSS 2.0