Virdarnas Peppar

Hej, jag vet att jag inte har skrivit så mycket om Peppar eller Pirran här på bloggen. Så jag tänkte att jag ska göra det nu. Men Pirran får vi ta någon annan dag. Tänkte att det kanske skulle vara lite intresand att veta lite om dom. Men vi börjar väll med Peppar då.
Peppar som han kallas är en D-ponny född 22 juni 1994. Han är en valack efter Miclas Micado och under Värends Picette. Så han är en renrasig New Forest. Hans stam går att följa välldigt långt tillbaka.
Vi har haft honom sen  sommaren 2011, så vi har snart haft honom i ett och ett halvt år.
Peppar är en väldit speciel och personlig individ. Jag har aldrig träffat en sån speciel häst eller ponny innan. Han har så stor personlighet, han vill jämt göra rätt och vara sin ryttare till lags trots att han kanske inte kan eller inte riktigt orkar. Han är rätt så feg och rädd av sig men han är hur mysig som helst och älskar när folk pyslar kelar och borstar på honom. Jag skulle beskriva honom som Nasse i Nalle Pu, lika snäll söt och rädd. 
Peppar är ju inte våran häst, vi är ju fodervärdar till honom. Men det vet ni ju redan anntar jag. I vilket fall som helst så är det min kusin som äger honom. Men vi lånar som sagt honom av henne då hon inte har tid med honom just nu. Men det tycker jag bara är bra då får ju vi ha honom. Min lilla Peppson! .
 
Peppar är i ridningen lite små seg, men välldigt fin. Han är fin i både dressyren och hoppning men rids mest ut vilket han tycker är jätte kul. Jag rider honom inte så ofta då jag rider Chico och Pirran, men jag rider väll honom ungefär  en till två gånger i veckan. Mamma rider och sköter honom mest, vilket som var tanken när vi tog honom. Han blir också rätt busig när han är trött eller pigg, så några bocksprång blir det ibland. Och då menar jag inga små utan rätt så stora. Han gör dom ju inte för att vara dum utan för att han tycker att det är så kul eller jobbigt. Men den senaste tiden har han inte varit så busig. Jag tycker att det är rätt guligt när han bockar, i början blev jag rätt rädd. Men nu har jag vant mig lite mer och tycker att det är rätt kul.
Världens finaste Peppson!
 
Det var väll allt jag kunde komma på, men om det är något ni undrar eller tycker att jag har glömmt så kommentera så lägger jag till det här.

Kommentarer
Postat av: Ebba

vad söt :D

2013-01-01 @ 21:50:00
URL: http://northons.blogg.se/
Postat av: Sanna

Vet inte om den här bloggen fortfarande är aktiv. Men jag sökte på en häst som jag hade på foder när jag var 14-15 år. Hon hette Värends Picette. Vill bara berätta att din ponny verkar vara sin mor upp i dagen:). Det låter nästan som det är Picette du beskriver! Jag fick henne när hon var knappt fem år och hon stannade tills var 7 tror jag. Vet du något mer om Picette? Letar idag efter en ponny till min dotter. Hade varit underbart att hitta någon som Picette.

2013-08-08 @ 00:05:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0