Okej...


Elak ponny utan pass
Elak ponny utan pass. Hästar säljes
Typ: B -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 2003
Namn: Lollypopp Greta
Köpte en ponny i fredags från Jönköping, i god tro, dock endast sedd på film hanterad av en vuxen.Ponnyn är korsning British Spotted Pony/Knabstrup. Enligt annonsen var den jättesnäll mot alla ryttare och skulle nog passa för ridskola. Perfekt för min 9-åriga dotter trodde jag.Ponnyn har visat sig vara ett verkligt monster.

Attackerar, hugger och sparkar, även vuxna som hon verkar ha respekt för.

Flera mycket hästvana människor har dömt ut hästen som ”psykiskt störd” som kräver OERHÖRT mycket jobb.

Verkar hata barn. Attackerar så fort hon får chansen, även om en vuxen står bredvid och håller i grimskaft – och det fast hon haft öronen framåt och nyfiket tittat på barnet som stått alldeles still och bjudit på morot sekunden innan.

Kan ej gå i hage oavsett trådsort, måste ha fårstängsel eller liknande. Går lugnt igenom tråd med stark ström och drar tråden bakom sig helt inlindad i benen utan att bry sig ett enda dugg. Stegrar så fort hon vill iväg om hon sitter fast.

Sparkar sönder saker om hon kommer åt och inte vill sitta instängd/fast.

Är ej ranglåg, alternativt försöker mycket aggressivt slå underifrån på både människor och andra hästar. Går ej att sätta sig i respekt, hon är lömsk och hugger oprovocerat och oannonserat.

Ej inriden på ett vettigt sätt, har inga muskler för att parera en ryttare – indikerar dock ont i ryggen. (Teori är att hon är för snabbt inriden av för tung ryttare.) Inkörd enligt tidigare ägare, men jag vet inte om jag tror på det längre. Har ej testat.

Enligt säljaren har detta beteende ej funnits tidigare… Säljaren vägrar låta köpet gå tillbaka.

Säljes endast med köparens fulla förståelse om hästens otäcka beteende.

Avlivas i eftermiddag 14/2 om ingen hör av sig.


Inte utbildad

Pris 3 500 kr
Enligt  oss finns det inga dumma hästar, bara dumma ryttare! Ingen häst är väl så aggressiv att den anfaller oprovocerat! Speciellt är hästar inga monster, vissa hästar kan ju vara lite sura och så men.. Den här hästen kanske är ett undantag. Tror inte det
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=581469#.Tzo6jbAEYnc.facebook
Här finns anonnsen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0