Från oss alla till er alla, Gott nytt år!

Gott nytt år, alla underbara bloggläsare!

Bildbomb från igår


Till mitt hjärta nu...


Tävling

Jag är med och tävlar om ett ländtäcke från Agria i valfri storlek hos ziro.blogg.se. Om ni också vill va med hittar ni inlägget här http://ziro.blogg.se/2012/december/tavling-vinn-ett-landtacke-fran-agria.html#comment

Dagen

I dag har jag i alla fall gjort lite nytta, smörjde Chicos dressyrträns, hoppgjord och lädergrimma. Mamma smörjde hans sadel åt mig, riktigt snällt. På tisdag ska jag också smörja, då blir det resten av Chicos utrustning mina sövlar och Pirrans och Peppars saker. Mamma är nog snäll och hjälper mig med sadlarna då också. Hon brukar vara det. Sen måste vi ta Smiles gammla saker någon dag så att inte det blir förstört och går sönder.
Annars har jag inte gjort så mycket i dag. Gick ner till stallet med Maja och fotade hästarna och fixade lite och så.
 
Vill ni ha bilder? 

Blogga?

Jag vet inte vad jag ska göra! Har inget att blogga om eller rättare sagt vet inte vad jag ska blogga om. Det känns rätt hopplöst att hoppas på att jag snart vet vad jag ska skriva om osv. Det känns helt enkelt inte kul! Jag vill blogga men så fort jag sätter mig vid datorn vet jag inte vad jag ska skriva om. Har tänkt några gånger om jag ska strunta i det, men det vill jag inte.

Vad vill ni läsa om?

Jag vet ju vad jag vill läsa om när jag läser andras bloggar, men inte vad jag ska blogga om och vad ni vill läsa. 

 


Strandad sköldpadda

Dålig bloggning jag vet, men har ursäkten att jag har varit i Stockholm sedan i fredags med världens bästa Alice och Amanda, saknade är ni! "Jag ligger nog kvar här" saknade är ni <3

Ni som inte förstod så kan jag säga att jag och Alice gick ner för en isig och lång backe med hästarna och jag ramlade lite snyggt på rygg, jag såg ungfär ut som en strandad sköldpadda eller något i den stilen. Så min lilla kommentar var "jag ligger nog kvar här".

Bjuder på en underbar låt ( min favorit) så länge :)

Madagascar 3

Hej, nu har jag sätt Madagascar 3 med Marcus och Maja. 
Det har inte hänt så mycket i dag, jag är jätte förkyld. Hästarna har fått vila i dag. Det skulle ändå inte gått att rida i dag då det är så himmla isigt. Även om dom har snösulor och broddar så halkar dom, när det är så här isigt ute. Det är ju rena skridskobanan ute! Och vi har ju inget ridhus att rida i så då måste man ju rida ut. Mamma och jag vill inte riskera att dom sträcker sig eller så, bara för att vi ska ut och rida en sväng. Men det passade ju rätt så bra att dom vilade idag när jag ändå är förkyld.
 

Vad vill du youtube??

Prolemet var att min musik inte var godkänd i Sverige eller något sådant, så jag fick rätt och slätt byta låt helt enkelt, men nu hoppas jag verkigen ni kan se videon -_-
 


Första filmen på Pirran!

Vi känner inte varandra så bra än, det är första gången jag hoppar henne efter provridningen. Snön och halkan gör att vi inte kan rida så mycket "seriös" ridning, så tänk på det innan ni tycker och tänker och dömer!
Jag tycker det gick rätt bra i tanke på att det var andra gången jag hoppar henne, och att hon inte har hoppat sen hon kom till oss.
Fina ponny!
Edit: filmen är fixad
Edit 2: Gå det inte nu så vet jag inte vad det är för fel efterspom jag ser den perfekt på min dator!

Något jag har velat få ur mig väldigt länge..

Okej allesammans, jag hade tänkt att skriva ett litet inlägg om skadan Silver hade för cirka en månad sen, jag fick lite kommentarer om det för ett tag sedan och nu hade jag tänkt förklara hela saken i ett inlägg.
 
Det var absolut ingen stor grej. Han halkade och vrickade sig i höger fram, inget jätteallvarligt men han skulle behöva vila i några veckor. Detta upptäcktes under en dresyrträning med min minst sagt kunniga och erfarna dressyrtränare. Silver kändes inte riktigt som vanligt när jag travade fram så jag valde att skritta tills min tränare kom. Hon konstaterade snabbt att han markerade. Vi fick order om vila, skritt cirka 30 minuter varje dag och vistelse i plan hage - helst ensam. Silver har svårt att gå själv så han fick en lugn kompis som sällskap.
   Vi skrittade med honom varje dag, först 30 minuter, sen 40 och så fortsatte det. Alltid på platt och hårt underlag.l En till två gånger i veckan travade vi honom för att se om hältan satt kvar. Heal tiden fanns mina tränare md mig.
  Han blev bättre, men i och med att han blev bättre blev han också piggare, och mer uttråkad. Alla råd och order om skritt på rakt spår struntade han såklart blankt i ute i hagen. Jag vågade knappt ropa på honom ute i hagen av rädsla för att han skulle snubbla och skada sig ännu värre.
    Men så till sist, den 9 november( min födelsedag) kom en equiterapeut - som även är min tränare, på så sätt känner hon Silver väl - ut til loss. Hon böjde benen, klämde och kände och longerade honom. Han var helt ren. Jag vågade inte säga, ännu mindre tänka att ha var frisk, vi hade fortfarande en lång tid av rehabilitering framför oss.
 
Återigen fick vi klara direktiv. Jag skrittade några dagar till innan jag fick börja trava lite smått. Bara rakt fram. Jag började träna dressyr igen, för att få hjälp och för att få vet exakt hur jag skule rida honom i balans så benet inte skulle ta stryk. Jag skrittade och travade  i mer än två veckor innan jag fick ta min första galopp. Sedan har det bara rullat på, för två veckor tog jag mitt första språng på cirka 40 centimeter.
 
Jag vet inte om det är okej att säga så men jag tror att det fins något bra i skadan. Jag har verkigen fått lägga ner mycket tid på dressyren under dessa veckor , något som jag verkligen kommer fortsätta med. Dessutom har jag blivit ännu nogrannare i min visitering av hästen. Jag är nästan lite nojig så fort jag upptäcker en förändring, men det är viktigt, förändringar kan vara ett tecken på att något inte står rätt till. et viktigt att lära känna sin, hur den ser ut och hur den rör sig så man direkt uppfattar när något är galet.
Dessutom har jag verkligen fått finslipa min ridning, något som jag är väldigt tacksam över.
 
Så varför åkte vi aldrig till vetrinären?
Den frågan har nog många ställt sig så jag ska försöka ge er ett utförligt svar. Det är absolut inte så att jag inte tycker om vetrinären, tvärt om. Jag tycker de är jätteduktiga och jag är glad at tde finns där för oss oc hvåra hästar. Men vi tänkte egentligen varför skulle vi åka dit?  Vi visste att Silver var halt, vi visste var och vi visste varför. Hade vi åkt dit hade vi säkert fått lite butta, ordinerats vila i tre veckor för at tsedan komma tillbaka på återbesök. Istället tog vi hjälp av en equiterapeut.
 
Jag hoppas ni har fått klarhet i vad som har hänt, jag har valt att lägga detaljer utanför bloggen fram tills nu eftersom jag hade det väldigt jobbigt den tiden. Det enda jag vile var att få ha en glad och frisk häst.
  Varför jag skrev detta var pågrund av vissa kommentarer, där det lät som om jag var en idiot som inte åkte till vetrinären med min ponny. Men jag kan upplysa er om en sak, bara för att inga detaljer skrevs ut betydde inte det att jag satt på min skadade ponny och lekte indian ute på landsbygden. Mina underbars tränare var med mig hela tiden. Så här med kan jag intyga att jag inte var ute och red hola bandola ute i skogen ;)
 
Detta inlägg bara ploppade upp i huvudet så var tvugen att få ut det på bloggen. peace

7 dagars lista nummer 3

 7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar
 
1. Att han är väldigt pratig och sälskaps sjuk. Gnäggar nästan alltid när man kommer in i stallet, och han vill att man ska se och hälsa på honom först.   
 
2. Att han har högsta rangen i hagen.
 
3. Att han inte vågar testa nya saker. Jag försökte ge honom en banan, men han vågade inte ens prova. Han bara tittade på den som om den skulle äta upp honom.  Hahhahah gulle ponny!
 

7 dagars lista! nummer 2

7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar
 
1.Juno
Fastnade för den första gången jag såg den. Verkligen jättebra film, bra soundtracks , bra skådespelare. En mysig och rolig film. Verkligen sevärd!
2. Breaking Dawn part 2
Twihard som jag är så tyckte jag såklart den var grym. Den bästa av alla twilightfilmer helt klart!

7 dagars lista! nummer 3

7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar
 
1. Han är värlens bäbis. Puffas och biter på saker. I ridningen måste han alltid överdriva saker. Världens sötaste <3
 
2. När han var liten och var mörk hade han faktiskt en bläs. Den syns pyttelite nu om man tittar noga.
 
3. i stallet där han står har han en bästa kompis, de är verkligen bästisar på alla sätt. Det tråkiga är att bästisen åker snart :(

-_-

Åh vad jag älskar all denna is, överväger starkt att ta skridskorna till skolan. -_-
Hinner inte skriva så mycket mer nu, ska börja fingra på en ny design snart också. Men nu blir det en serie på Tv4, morden i sandhamn eller något sådant.

 

7 dagars lista nummer 4

7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar!
 
 
Jag har inte precis några favorit låtar eller vad man ska säga. Lyssnar på väldigt blandad musik, kan man säga. Skulle ha lagt upp fyra låtar om jag hade kunnat. Men vår dator är inte på min sida just nu, det går bara inte! Så jag får skriva några låtar jag gillar.
A Thousand Years
Anyone Else But You
Call Me Maybe
Stereo Hearts
Och många mer. Tog bara dom jag kom att tänka på just nu.
 
 

7 dagars lista! nummer 4

7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar!
 
 
1.Barry Louis Polisar - "All I Want Is You"
2.Michael Cera and Ellen Page - "Anyone Else but You"
3.Monster and Men - "Little Talks"
4. Christina Perri - "A Thousand Years"
 

 
 
 

7 dagars lista, nummer 5

7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar!
 
Svar av mig (Matilda)
 
1. Rolf- Göran Bengtsson
En av mina absoluta favoriter är Rolf- Göran Bengtsson. Han är så otroligt duktig och han kan verkligen rida! Han rider klokt, säkert, mjukt, bra vägar osv....... Det är inte konstigt att han är en av världens bästa ryttare!
 
2. Sara Algotsson Ostholt
Det är samma här. En otroligt duktig ryttare, som också kan rida. Kloka vägar, säker ridning och mjukt osv......... En av världens bästa fälttävlansryttare, som dessutom rider en egen uppfödning! Riktigt coolt.
 
3. Matilda Sparrenhök
Matilda Sparrenhök är en av mina absoluta favorit ryttare i blogg världen. Hon är riktigt cool! Rider bra och har haft många fina ponnyer, som hon rider jätte bra. Hon är otroligt stark i tanke på allt hon gått igenom, önskar att jag skulle vara lite mer som henne.
 
4. Linn Strelin
   
En annan av mina favorit ryttare i blogg världen är Linn Strelin. En otroligt duktig tjej som har varit med om mycket. Hon har otrolit fina hästar och rider jätte bra. Hon är grym!
 
5. Amanda Anger
 
Amanda Anger är också en av mina favorit ryttare i blogg världen. Precis som dom här åvan rider hon riktigt bra och har fina hästar.
 
Mina awesome vänner är också mina idoler!  
 

Before i die

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mc3x6qXao31rox3aao1_500.jpg

7 dagars lista! nummer 5

7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar!
Här får ni ett eget inlägg av mig Victoria!
 
1. Rolf- Göran Bengtsson
Vad ska man säga? En av världens bästa ryttare, rider snygt, bra occh mjukt och är dessutom svensk
 
2. Sara Algotsson Ostholt
Samma här, En av världens bästa fälttävlansryttare. Grym som dessutom sitter på en egen uppfödning!
3. Matilda Sparrenhök
Jag tycker hon har en cool attityd och dessutom är hon så sjukt stark med tanke på det hon gått igenom
 
4.Johanna Grant
Samma sak här, sjukt duktig tjej som också var så stark när Chaboukie gick bort. R.I .P <3
5. Mina totalt awesome vänner,  vad vore jag utan er?
 
Matilda, Alice, Amanda, Lisa , Ebba , Tove och alla andra! Ni äger!

Tillbringat 43 minuter...

Har just tillbringat 43 minuter med att lyssna på alla Junos soundtracks.
Jag är nog desperat, älskar filmen och låtarna galet mycket. Jag har till och med en liten crush på  Paulie Bleeker, supergullig. En sån pojkvän som jag skulle vilja ha ;)

Vinter-Failbilder :)

Ingen är så bra på failbilder som Silver :)

Minns ni?

 

7 dagars lista! nummer 6

7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar!
 
Victoria                                                                                        Matilda
1.Silverado <3                                                                             1. Chico <3
 
2. Mysak <3                                                                                 2. Smile <3
 
3. Ninja la Silla                                                                             3. Practical Joke <3
 
4. Embassy II                                                                               4. Peppar <3
 
5. Alexandria                                                                                5. Totilas 
 
6.Totilas                                                                                        6. Ninja la Silla
 
7. Chaboukie                                                                                7. Spirit of Dito
                                                                                                   

7 dagars lista!

vi gör ett försök med en sådan här lista igen! Ursäkta för världens mest seriösa inlägg!
7 saker jag gillar!
6 hästar som är grymma!
5 av mina idoler!
4 bra låtar!
3 saker ni kanske inte visste om Silver/ Chico
2 favorit filmer!
1 av mina favorit bloggar!
 
Victoria                                                 Matilda
 
1. Silverado <3                           1. Mina ponnyer och kaniner<3                                                 
2. Matilda <3                              2. Victoria <3
3. Filmen Juno <3                      3. kompisar
4.Häääääääästar                       4. Min familj
5. Twilight                                  5. Lejonkungen
6. Skogslottens ridläger <3       6. Skogslottens ridläger <3
7. Min kamera                                      7. Twilight

hahaha

Silver, Sivert , Sivert Jönsson, Silvert , Bubbe , Hubbe , Hubbi , Putti..... Jag kan tillägga att hans riktiga namn är Silverado!
 

Segt internet

Hej vet att det har blivit rätt tråkiga inlägg den senaste tiden. Men mycket av det beror på att vårat internet har blivit så segt, och att det är så mycket som ska göras nu i skolan och i stallet. Jag lovade ju att jag skulle göra ett inlägg om hur det gick på hoppträningen och det ska jag men jag tar det i morgon då jag har mer tid. Det skulle ju ha varit Christer träning i helgen, men det blev inget av :( Så den är flyttad till ett annat datum i stället. Det händer väll inte så mycket annars, jag ska antagligen va med Vickan i helgen känns som att det var evigheter sen. 
Nae nu måste jag sova.
 
Hahahha vad liten jag var!

Veckans tips!

 Tänkte bjuda på ett litet tips såhär på kvällskvisten. Nämligen ett filmtips. Detta tips är mest för er tonåringar i min ålder ungefär, nämligen filmen Juno.

Juno handlar om en cool grym 16 åring som helt oplannerat blir gravid, hon försöker hitta några adoptivföräldrar till sin ofödda baby, något som visar sig vara allt annat än enkelt.
Filmen är mysig och rolig ( mest för att Juno har en sån grym humor) Ska du titta på film och inte vet vad du ska se på. Då kan jag varmt rekommendera denna!

Stockholm international horse show 2012 Failbilder :)


Stockholm international horse show 2012 Knäcke Pokalen


På väg till hoppträning

Hej nu sitter jag i bilen på väg till hoppträningen. Där bak har vi Pirran med oss. Det blir första hoppträningen på henne. Hoppas att det går bra, i vilket fall kommer jag att skriva ett inlägg om det senare i kväll eller i morgon. Mamma kommer att filma, så vem vet om det går bra kanske det kommer någon film. Men den kan jag inte lova, då jag inte kan göra filmer själv på våran dator.
Så för min del blir det ingen vaka i dag:( Men jag ska ju få hoppa i alla fall. Har inte hoppat nästan på en månad nu! Så det kommer bli jätte kul:D
// Matilda


Mitt nya ♥

Fick hem min GPA idag, hihi. Den är verkligen underbar. Snyggare i verkligheten än på bild. Jag skulle lätt rekomendera denna hjälmen. Tyvärr kostar den skjortan men är hur snygg och skön som helst. Den officiella invigningen blir på fredag på Christerträningen.
P.S så känner jag mig urtöntig eftersom jag sitter med den på huvudet eftersom jag vill vänja mig vid den så mycket som möjligt!

Stockholm international horse show 2012 Fyrspann


Vinterfoto del 3


Stockholm international horse show 2012 Volkswagen Cup + Show


Tandläkaren

Hej nu sitter jag och väntar på min tur hos tandläkaren. Men Maja ska gå in först. Har anmält tråkigt. Sen blir det upp till SRS med Maja och titta på när hon rider, innan jag ska till "vårt" stall.
// Matilda


Vinterfoto del 2


Le Fils Du Vent ~ Vindens söner

Le Fils Du Vent en riktgt tuff "trickgrupp" på hästar. De gör alltså olika trick på hästryggen, snurrar runt o.s.v.
Såg dem för första gången på Stockhom International Horse Show 2012. Filmade lite och tänkte dela med mig lite till er som inte va det. Litte suddig ibland. Filmade min systemkamera så bilden blev bäst när de var nära. :)

Matilda svarar på frågestunden!

Postat av: utfktnghhk

hur lång kan en häst bli när den är 32 månader gammal?

Svar: Hahha det beror helt på om det är en häst eller ponny och ras osv..... Som Vickan sa så är den ju ungefär 3 år, så den växer ju fortfarande. Om du menar hög alltså.

Postat av: isabella

Har ni tänkt att vara med i något lag 2013? Vad har ni för mål 2013?:)

Svar: Jag vet inte riktigt, i så fall divition 3. Men det beror på, hur det går och så på tävlingarna innan.

Svar: Hum målen 2013 med Chico är att tävla stadiga LB:er i dressyren och kanske starta någon LA i dressyren, beroende på hur det går. Pirran att starta någon LC i dressyren, och gå stadiga LD LC i hoppningen.

Postad av: Johanna

Hur går det med Pirran? Det är väll så hon heter?

Svar: Det går bra tycker jag. Jag har ju inte hoppat henne än, men dressyren går bara bättre och bättre. Ska försöka så att ni kan får en film på min fina lilla ponny, här på bloggen:) 

Postat av: Anonym

Vad är målet 2013?:)

Svar: Samma som åvan.  

Postat av: Anonym

Hej , vad är det bästa ni vet?

Svar: Hästar så klart :)

Vad är det värsta ni vet?

Svar: Djurplågeri och misshandel O_O 

Postat av: anna

favortit: mat 

Svar: Vet inte riktigt. 

färg 

Svar: Blå och lila. 

märke

Svar: Scapa Sports, Hv Polo, KL och JW

hästaffär

Svar: Sharpman

blogg

Ponnysanning, Ztreliin och Carlssonpåtaket, listan kan göras lång!

låt

Svar: Vet inte riktigt, lyssnar på mycket. 

vad är det roligast/tråkigaste med bloggen?

Svar: Roligaste: fina kommentarer, bilder och att få skriva ner sina tankar och åsikter.

Tråkigaste: tråkiga kommentarer, bloggtårka, och när man inte vet vad man ska skriva om.

 har ni nån pojkvän?

Svar: Nej jag har ingen pojkvän. 

ska ni till skogslottens ridläger?

Svar: Japp, japp:)

 vilka är era bästa vänner?

Svar: Victoria, Linnea, Alice, Amanda ,Hanna, Madde, Emma, Klara och många mer.

använder ni bara märkes saker?

Svar: Nej.

vem betalar alla märkes saker då?

Svar: Jag betalar det om jag inte får det i födelsedags present eller julklapp eller något sådant. Mina stövlar har jag dock fått av mamma och pappa:) 

vem är eran idol av alla kända bloggare inom hästsporten?

Matilda Sparrenhök och Linn Ztreliin!

vad är det bästa/sämsta ni gjort i era liv?

Svar: Det bästa jag gjort i hela mitt liv är inget jag har gjort eller vad man ska säga, men det är så klart köpet av Smile och Chico. Dock inte jag som har köpt dom. Det är mina snälla föräldrar som har gjort det till mig:) Och när vi tog Peppar och Pirran på foder.

Det sämsta värsta jag har gjort i hela mitt liv, eller varit med om var när vi fick ta bort Smile. Det går inte att beskriva med ord hur jobbigt det var, och hur ledsen och tom jag kännde mig.

hur skulle eran drömhäst se/vara ut?

Svar: Just nu skulle det vara en häst på ca 160cm. Med lite fart och bus i sig. Som kan hoppa och även gå dressyr. Men den ska va snäll, glad och personlig, färg spelar ingen roll. Men jag gillar hästar som sticker ut ur mängden. 

vad är era bästa respektive sämsta egenskaper enligt er själva?

Svar: Bästa: Jag är nog rätt lyhörd och följsam, när jag rider. Att jag nästan alltid gör mitt bästa.

Sämsta: Att jag lätt får panik när jag blir stresad, och att jag inte riktigt tror på mig själv i alla situationer. Jag har rätt dåligt självförtroende. 

kan ni inte videoblogga? 

Svar: Hahaahahah Vickan och jag har försökt det en gång men resultatet blev inte bra. Men vem vet.

Hoppas ni kan svara på mina frågor!:)

Svar: Hoppas du gillade mina svar:)


Stockholm international horse show 2012 Volkswagen Cup


Victorias svar på frågestunden!

Postat av: utfktnghhk

hur lång kan en häst bli när den är 32 månader gammal?

Svar: haha, Jag antar att du menar hög ;) det beror helt på vilken ras det är utfktnghhk.
När hästen är 32 månader gammal är den nästan 3 år. Då har den en del centimeter kvar tills den är fullvuxen

 

Postat av: isabella

Har ni tänkt att vara med i något lag 2013?
Vad har ni för mål 2013?:)

Svar: Nej inte som det ser ut nu. Nolla en L.B  (100cm) Gå stabilt i L.B :)

Hur går det med Pirran? Det är väll så hon heter?

Hur är det med Silver? Var han inte halt?

Svar: Nej Silver är inte halt. Han är fullt frisk och har precis börjat hoppas. vi tar det lugnt och de tgår Kanon, Matilda får själv svara på sin fråga!

 

 
Postat av: Anonym

Victoria: vad har du för storlek i din ridväst?

Svar: XL barn, passar mig som är ca 165 cm lång utmärkt!

 
Postat av: Anonym

Vad är målet 2013?:)

Svar: Som ovan, vara stabil och få nollor i L:B

 
 
Postat av: Anony

Hej , vad är det bästa ni vet? Häääääästar
vad är det värsta ni vet? Djurplågeri -_-
kram:)

 

 
Postat av: anna

favortit:
mat Vet inte :)
färg blå
märke Scapa Sports, Hv Polo Kingsland
hästaffär Sharpman
blogg Ponnysanning, Ztreliin , Johanna Grant ,listan kan göras lång!
låt Thousand years, flightless bird american mouth , little talks, hall of fame mm

vad är det roligast/tråkigaste med bloggen? Roligaste: fina kommentarer, failbilder och att få skriva ner sina tankar Tråkigaste: tråkiga kommentarer, bloggtrka och ful desing ( hatar att vår blogg är så smal :()
har ni nån pojkvän? Haha nej , Silver är mannen i mitt liv
ska ni till skogslottens ridläger? yes box :)
vilka är era bästa vänner? Matildaaaaaa, Ann- Kristin, Ebba, Alice , Amanda, Lisa och många mer
använder ni bara märkes saker? Nej :)
vem betalar alla märkes saker då? Jag betalar allt! hjälmen, schabrak, ridbyxor o.s.v. Jag fick mina stövlar men annars betalar jag själv
vem är eran idol av alla kända bloggare inom hästsporten? Matilda Sparrenhök och johanna Grant, Linn Ztreliin är också cool!
vad är det bästa/sämsta ni gjort i era liv? Bästa: Köpte Mysak trots att han kanske inte va riktigt rätt, köpte Silver för att han var så himla rätt.

Sämsta: Kan inte säga något på rak arm. Har gjort mycket jag ångrar


hur skulle eran drömhäst se/vara ut? Just nu, en stor häst ca 160-170 cm hög. Studsboll som hoppar med fin teknik och är framåt. Svart eller skimmel gillar jag.
vad är era bästa respektive sämsta egenskaper enligt er själva? Bästa: Har tålamod i rätt situationer, smart ,)

Sämsta: Får lätt panik när jag är stressad, har höga krav på mig
kan ni inte videoblogga?  Försökte.... Resultatet blev inte vackert


Hoppas ni kan svara på mina frågor!:) Hoppas du gillade mina svar :)


Vinterfoto del 1

Galenpanna

Galenpanna

Blev en lite smått snöig ridtur på min Galenpanna idag.
När jag fixade i ordning honom idag så var han jättelugn enda fram tills jag skulle sätta i brodden -_-
En brodd gick bra men när jag skulle sätta i den andra. Det gick bara inte. Jag kollade om det var rent och såg inget smuts. Sen fick jag hjälp att få i brodden så var det inte så mycket mer med det. Men på vänsterfram höll han på att slita loss hoven hela tiden. Tillsist höll han nästan på att sätta sig ner i stallgången när han försökte gå på tre ben. Jag  fick återigen hjälp. Då försökte han slänga sig  framåt istället. Jag fick lite panikkänslor över att han var så stressad och konstig men med lite hjälp fick vi på brodden.
 
Men "oturen" var inte över än. när jag skulle tränsa gick brandlarmet (!). Det var någon sorts överbelastning så lyset försvann lite senare. Silver blir ju förstås rädd och travar iväg med mig med tyglarna om halsen bort till sin box. Vi lyckades i alla fall krångla på tränset till sist.
 
Han var lite smått galen men tyckte att det var så hejdundrades kul. I galoppen så busade han lite extra genom att bocka och studsa ;)
Tack Linnea för att du fotade i kylan!
Fler bilder kommer
hahaha :D

Harold the horse = Silver?

Åh herregud, Hahaha. kom och tänka på Silver när jag fick se denna. Så himla rolig.
Silver i ett nötskal

Stockholm international horse show 2012


Silvers första skutt på 6 veckor

Glad och pigg. Taggade järnet på det lila blå hindret. hehe :)

Hööks

Utrustning från hööks.
 
 
 
 
Jag vet att det är många som tycker att hööks har fula saker som har dålig kvalite. Jag kan hålla med om att en del saker är jätte fula, men långt ifrån alla. Jag menar även HV Polo kan  göra fula saker, men jag älskar deras kläder och schabrak osv.  Jag har själv inte köpt något träns eller något i läder från hööks vad jag kan komma på, så jag kan inte säga något om kvaliten på lädret. Jag har där emot schabrak där ifrån, och dom har hållt sig fina. Visst kan dom ha blivit lite trasiga i kanten där sadelgjorden sitter och lite solblekta. Men saker slits när man använder dom, och jag menar att det skulle ju va konstigt om ett schabrak för 1000 kr skulle ha sämre kvalite än ett för 300 kr. Dom här sakerna tycker jag är jätte fina. Vet att tröjorna är från HV Polo men dom går att köpa där. Jag tycker inte att hööks har fula och dåliga grejer men jag föredrar HV Polo, JW och KL men det är ju som jag är. Och det går inte att jämföra hööks saker med något utav dom här märkena. För dom är bra mycket dyrare, än hööks.  

Miss you!♥

Vi saknar dig din lilla ponny!♥

Frågestund

 
FRÅGESTUND! kör på en frågestund, fråga vad ni vil,l hur ni vill
Svar kommer på söndag!
 

Fredag i morgon

Riktigt skönt med fredag i morgon. Har ett läxförhör och så ska jag göra klart so provet som jag inte hann blir klar med förra gången. Efter skolan ska jag in till stan, och titta på kläder och kanske blir det att gå in i någon häst affär. Sen ska jag rida Chico och Pirran mamma tar Peppar.
I dag har jag bara ridit Pirran, det gick helt okej. Det är så kallt ut så, fingrar och tår domnar bort. Då är det inte så kul att rida, men det går.
Nae nu ska jag sova. God natt
// Matilda


God natt

Hej har en dödande vecka i skolan har haft två stora prov och två läxor.

Skulle ha varit på hoppträning i dag med Pirran för första gången men med min otur har det ju varit as dåligt väder i dag, så hoppträningen blev inställd. Får sen om det blir dressyrträning i morgon, men det beror helt på vädret. Det är ju en bit att åka, och vi vill inte åka i snöstorm. Men men vi får sen men nu måste jag sova jag är jätte trött.
//Matilda


världens finaste


du ger mig mer lycka än någo anan!


See you later

Precis blivit klar med en uppsats, dödstrött kommer jag snart stupa i säng. see you later!
Finaste frukten
 

På fyra ben går den som jag gillar allra bäst

Han var så underbart fin idag på dressyrträningen. Nu börjar det lossna orentligt. Ska fortsätta jobba mycket övergångar men kan köra som vanligt igen.
Dessutom så ska jag äntligen hoppa i helgen! Eller hoppa och hoppa, några låga cavalletti på ca 40 cm. Jag hoppas någon kan filma så ska ni få se reaktionen. Ni kan även vänta er fräscha bilder från Globen snart!
Känns underbart att vara på G igen!
 

Be right back

Tillbaka från en rolig helg i huvudstaden.
Jätteroligt att träffa världens mysigaste vänner, däremot tråkigt att säga hej då till dem :(
Har shoppat lite grejer också, men bäst av allt...
En svart GPA tone on tone
Jag provade COn med den modellen passade mig inte alls. Så det blev en GPA istället. Dock får vi den hemskickad för min storlek tog slut så den kommer nästa vecka.
Det blev också två schabrak , ett par reflexbenskydd och en tröja

RSS 2.0