De ser ur ett annat perspektiv

Hästen ser saker ur helt andra perspektiv än du. Det är ju inte konstigt För hästar är inte människor
Hur mycket vi än tycker om och värnar om våra fyrbenta djur så kommer de aldrig bli som vi. Hästar fryser inte vid 5 grader som vi (om de inte är väldigt tunnhåriga) för hästar har päls. Hästarna ser ingen anledning att vara inne i stallet bara för att de skulle vara lite "finare" än alla andra. Hästhållningen börjar gå lite över styr. Skaderisken är för hög helt enkelt för att de ska få gå ute i hage? Men om det är så stor skaderisk kan ju din häst i alla fall få gå i en plan hage utan lera med i alla fall en hästkompis?

Jag förstår ändå om man inte släpper ut en häst för 20 miljoner i en hage med 20 andra hästar och lera upp till öronen, men är det skillnad på häst som häst? Hästen Bunte kan ju ha lika stor risk att skada sig som Ninja även om han "bara" kostar 10.000?
 
Som sagt är hästar inte människor. De ser saker anorlunda, ur ett annat perspektiv.
Något väldigt bra som en tränare sa till mig en gång:
När din häst skyggar för en sten t.ex. Du vet ju faktiskt inte om det luktar varg där. Du vet inte om det har varit ett monster där.
Det är ju faktiskt så sant så sant. Men vi vet inte. För många är hästen bara "dum".
 
Nu vill jag inte att ni tar detta med taggarna utåt. Det är inget fel på täcken, det är inget fel på hästar för 10 .000 osv. Syftet är att tänka mer ur hästens perspektiv.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0